Vacature Accountmanager

Vacature Accountmanager

Wie wij zijn

Wij, Schooldakrevolutie (SDR) zijn een stichting met een droom. Wij willen dat alle kinderen in Nederland óp en óver zonne-energie leren van hun eigen schooldak. We ontketenen hiervoor een landelijke revolutie. Met als resultaat: in 6 jaar hebben alle 6.000 geschikte schooldaken, zonnepanelen én een CO2 educatie van 237. 357 ton per jaar. Wij zijn de initiator van deze revolutie. Samen met onze samenwerkingspartners geven wij deze revolutie handen en voeten. We kiezen daarbij bewust voor een regionale strategie.

We zijn een kleine organisatie die aan de vooravond staat van een grote transformatie.
De organisatie bestaat uit een deels nog te formeren kernteam van 5 fte, met daarom heen een flexibele schil van strategische partners en ZZP-ers.We organiseren vanuit de kracht van bundelen en binden op basis van gelijkwaardigheid. Vandaar dat we op zoek zijn naar een iemand (m/v) die bij ons de uitdagende functie van accountmanager gaat vervullen.Deze functie is in ontwikkeling. Wat zoveel betekent dat de inhoud van de functie gedurende de invulling kan veranderen. Daar speel jijzelf ook een rol in.

Wie we zoeken

We zijn op zoek naar de ultieme intermediair: iemand die de linkingpin is tussen de schoolbesturen, de gemeente, de samenwerkingspartners en SDR. Je weet schoolbesturen te enthousiasmeren voor het gebruik van duurzame zonne-energie en in het verlengde daarvan Ledverlichting. Je adviseert en neemt het schoolbestuur mee in de businesscase. Je vertaalt de behoeften van het schoolbestuur naar concrete plannen. Deze plannen geef je vorm met het schoolbestuur, de partners uit de strategische alliantie en de regionale ambassadeurs.

Je bent eerste aanspreekpunt voor zowel het schoolbestuur, de gemeente, de samenwerkingspartners en SDR. Je weet wanneer je de uitvoering kunt overdragen aan de regionale ambassadeurs en kunt dan ook tijdelijk loslaten. Want je houdt wel vinger aan de pols en je komt terug om het gesprek over educatie op het gebied van duurzaamheid te voeren.
Je hebt compassie voor duurzame energie en je vindt het belangrijk dat kinderen leren over duurzaamheid.

Wat je gaat doen

• Je bent de intermediair tussen schoolbesturen, SDR en de samenwerkingspartners
• Je bent verantwoordelijk voor een aantal Key schoolbesturen, in eerste instantie in Zuid-Holland en Noord-Holland
• Je inspireert schoolbesturen om over te stappen op duurzame zonne-energie. Daarvoor gebruik je de schooldakkaart en de businesscase.
• Je begeleidt en coördineert de verschillende stappen van de regionale uitrol: van regio scan tot opstellen van plannen van aanpak met regionale ambassadeurs (vrijwilligers) en partners uit de strategische alliantie
• Je voert een gedegen administratie van jouw schoolbesturen
• Leren en verbeteren van de aanpak en de organisatie

Competenties / vaardigheden

• Je omarmt onze kernwaarden: betrokken, inclusief en transparant
• Je hebt een HBO/WO werk & denkniveau (bijv. bedrijfskunde, commerciële economie, SET)
• Inspireren, adviseren en onderhandelen: daar krijg je energie van
• Je bent flexibel van geest en kunt snel schakelen
• Je werkt vanuit gelijkwaardigheid, bouwt duurzame relaties op en je hebt de ‘gun-factor’
• Jouw creativiteitsspier is goed ontwikkeld: waardoor je creatief bent in oplossingen én in het benaderen van schoolbesturen, presentaties, lezingen etc.
• Mensen begrijpen jou: kortom je bent sterk in communicatie
• Je weet wanneer het tijd is om zaken los te laten of om nog even vast te houden
• Als je kennis/ervaring hebt in de bouw en/of energie dan is dat een pré

Wat bieden wij?

We zoeken nogal wat. En we bieden nogal wat. Een unieke kans om een bijdrage te leveren aan een unieke revolutie. Je krijgt de kans om een belangrijke rol te spelen in de uitrol van Schooldakrevolutie: door zoveel mogelijk schoolbesturen te inspireren om over te stappen op duurzame zonne-energie. Waarbij je ook je eigen functie vorm kunt geven. En je mee kunt denken over strategie en beleid als lid van het kernteam.

In eerste instantie ben je de enige accountmanager. Op termijn is het de bedoeling om meer accountmanagers aan te trekken. Het betreft, in eerste instantie, een contract voor 7 maanden met 1 maand proeftijd. Een tijdelijke ZZP constructie is ook bespreekbaar. Zijn we allebei meer dan tevreden na die periode, dan zetten we dat om in een contract voor onbepaalde tijd.

Voor meer informatie over het sollicitatie proces of de vacature kun je contact opnemen via contact@schooldakrevolutie.nl.