Vacature Regio Ambassadeur

Voor alle regio’s in Nederland zijn we op zoek naar Ambassadeurs (op vrijwillige basis). Dus heb jij compassie voor duurzame energie en vindt het belangrijk dat kinderen leren over duurzaamheid? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wie zijn wij?

De stichting heeft als doelstelling om in 6 jaar tijd 6000 schoolgebouwen van zonnepanelen te voorzien en besparingen voor lesprogramma’s in te zetten, zodat alle kinderen in Nederland kunnen leren op én over zonnestroom. Daarom maken wij de overstap op zonnestroom zo gemakkelijk mogelijk voor schoolbesturen en gemeenten. De stichting is geheel belangeloos opgericht door zonnepanelen specialist Sungevity en stichting Urgenda. Als stagiair draag je bij aan de uitvoering van verschillende projecten. Je werkt met een klein team van missie gedreven vrijwilligers en parttimers bij een ‘start-up’ stichting. Voorlopig is ons kantoor gevestigd bij zonnepanelenspecialist Sungevity in Amsterdam Noord.

Waar zijn wij naar opzoek?

We geloven in de kracht van een netwerk van gemotiveerde mensen. Mensen zoals jij die vanuit passie het verschil willen maken en een lokaal en regionaal netwerk hebben.

Je hebt compassie voor duurzame energie en vindt het belangrijk dat kinderen leren over duurzaamheid.

Je kunt in contact komen met het gemeentebestuur en de (diverse) schoolbesturen. Mooi als je ook al actief bent in duurzame energie. Je kent leveranciers in de regio die betrouwbaar zijn. Je krijgt energie van contact leggen en verbinden. Helemaal gaaf als je al werkzaam bent als energiecoach. Je kennis en kunde wil je graag delen en inzetten om van SDR een succes te maken.
Door je enthousiasme inspireer en motiveer je. Je bent de sleutel om deuren te openen bij gemeente en schoolbesturen. Je werkt pro-actief en je werkt nauw samen met de accountmanager en de regio-coördinator

Wat ga je doen?

 • Je bent het boegbeeld van onze organisatie in de regio
 • Je enthousiasmeert gemeenten en schoolbesturen voor SDR
 • Je bezoekt lokale events over duurzame energie en attendeert mensen op SDR
 • Je brengt je regio in kaart en geeft informatie door aan het team o.a. voor de Schooldakkaart
 • Samen met de accountmanager geef je invulling aan de uitrol van SDR in jouw regio
 • Je komt eens per kwartaal naar overleg met de andere regio-ambassadeurs van SDR

Competenties / vaardigheden

 • Je omarmt onze kernwaarden: betrokken, inclusief en transparant
 • Je hebt een warm hart en een passie voor duurzaamheid
 • Je bent een netwerker pur sang
 • Je bent een teamspeler
 • Mensen begrijpen jou: je kunt goed communiceren
 • Ervaring in duurzaamheid en/of met de rol van energiecoach is helemaal mooi
 • Je brengt energie en humor
 • Je houdt het overzicht in jouw regio voor SDR

Wat kunnen we je bieden?

We zoeken nogal wat. En we bieden nogal wat. Een kans om een bijdrage te leveren aan een unieke revolutie. Als ambassadeur van de Schooldakrevolutie draag je bij door zoveel mogelijk schoolbesturen te inspireren om over te stappen op duurzame zonne-energie.

Deze functie is op vrijwillige basis. Dit kan (tijdelijk) worden omgezet naar een ZZP-contract afhankelijk van de vraag in jouw regio en jouw kwaliteiten. We vragen om een inzet van minimaal 8 uur per week.

We betalen niet in geld. Waar we wel in betalen: een prachtige kans om deel uit te maken van deze revolutie. Te leren van elkaar. Met gelijkgestemden samen te werken. Met humor, warmte, passie en gedrevenheid. We vergoeden onkosten conform de werkelijk gemaakte kosten.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Cilian Terwindt via cilian.terwindt@schooldakrevolutie.nl.