Vacature Stagiair Communicatie & Social Media

Ben jij iemand die de #schooldakrevolutie trending weet te krijgen? We gaan dit najaar namelijk landelijk met de schooldakrevolutie. Onze missie: alle kinderen in Nederland leren op én over zonne-energie van eigen dak. De uitdaging: ruim 1.000 schooldaken hebben inmiddels zonnepanelen, de 6.000 overige geschikte daken willen we volop voor zonne-stroom benutten! We hebben een geweldige stage voor een ‘social media stagiair on a mission’.

Wie zijn wij?

De schooldakrevolutie heeft als doelstelling om in 6 jaar tijd 6000 schoolgebouwen van zonnepanelen te voorzien en besparingen voor lesprogramma’s in te zetten, zodat alle kinderen in Nederland kunnen leren op én over zonnestroom. Daarom maken wij de overstap op zonnestroom behapbaar en lonend voor schoolbesturen en gemeenten. We zijn daarbij de onafhankelijke regisseur en niet-commerciële schakel tussen overheid, maatschappij en commerciële partijen. Als stagiair draag je bij aan de uitvoering van verschillende projecten. Je werkt met een klein team van missie-gedreven vrijwilligers en parttimers. Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam Noord.

Waar zijn wij naar op zoek?

We zijn op zoek naar iemand die de communicatiekanalen van de stichting, zoals de sociale mediakanalen en de website volop gebruikt om campagne te voeren. Je gaat een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en implementeren van een sociale media-strategie. Je bent proactief en een doorpakker. Je hebt alles in huis om een succesvolle campagne te voeren op social media. Je doet een HBO-opleiding in de richting Media en Communicatie of een vergelijkbare studie.

Wat ga je doen?

 • Meedenken in de implementatie van een online-communicatiestrategie
 • Online-communicatiestrategie implementeren
 • Content creëren voor op de website
 • Sociale mediakanalen bijhouden
 • Bijdragen aan de schooldakrevolutie campagne

Competenties / vaardigheden

 • Je weet ‘alles’ over social media en hoe deze in te zetten
 • Sterke schrijfvaardigheden
 • Je werkt zelfstandig en hebt een proactieve werkhouding
 • Je hebt een flexibele werkhouding
 • Kennis van WordPress
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau (richting Media en Communicatie of vergelijkbaar)

Wat kunnen we je bieden?

 • Persoonlijke begeleiding
 • Een uitdagende stage in een snelgroeiend team
 • De kans om het verschil te maken en de energietransitie te versnellen!
 • Een werkplek in een enthousiaste en gedreven omgeving
 • Een stage vanaf september 2019 voor 5 maanden, 5 dagen in de week tegen een stagevergoeding

Denk jij dat je een goede match bent met deze vacature? Solliciteer dan direct door een korte motivatie en CV te mailen naar contact@schooldakrevolutie.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je ook bovenstaand mailadres gebruiken. We kijken uit naar je sollicitatie!