Vacature Regio Ambassadeur

Wij zijn op zoek naar enthousiaste Regio Ambassadeurs met een provinciaal, gemeentelijk en bestuurlijk netwerk (op vrijwillige basis) in de regio Haaglanden, Rotterdam, Gouda, Arnhem, Ede-Wageningen, Noord-Holland Noord, Brabant, Groningen, Drenthe, Gelderland en Limburg. Dus heb jij compassie voor duurzame energie en vindt het belangrijk dat kinderen leren over duurzaamheid? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wie zijn wij?

Stichting Schooldakrevolutie gelooft in een wereld waarin de zorg voor de aarde, de gewoonste zaak van de wereld is. Het is onze missie om alle kinderen in Nederland te laten leren op, én over zonne-energie van eigen schooldak.

De stichting is opgericht om de verduurzaming van schoolgebouwen te versnellen. Wij maken verduurzamen leuk en behapbaar en nemen zorgen bij schoolbesturen weg. We zijn een onafhankelijke partij en fungeren als regisseur tussen overheid, onderwijsinstellingen en commerciële partijen.

We zijn een kleine non-profitorganisatie. Onze organisatie bestaat uit een kernteam van vijf fte, met daarom heen een flexibele schil van partners, ZZP-ers en vrijwilligers.

Spreekt onze missie je aan? Je kunt actief meewerken aan de schooldakrevolutie. We zoeken namelijk regio ambassadeurs die aan de slag gaan in de provincies Zuid-Holland (regio Haaglanden) Groningen, Drenthe, Gelderland en Limburg.

Waar zijn wij naar op zoek?

We geloven in de kracht van een netwerk van gemotiveerde mensen. We zoeken mensen die een lokaal en regionaal bestuurlijk netwerk hebben en voor ons 'kwartiermaker' willen zijn Je selecteert de sleutelpersonen die we nodig hebben, brengt de regio in kaart en gaat actief op zoek naar regionale subsidies zodat wij daarna kunnen doorpakken. Je vindt duurzame energie de gewoonste zaak van de wereld en vindt het belangrijk dat kinderen leren over duurzaamheid. Het is een pre als je al actief bent in de duurzame energiesector bijvoorbeeld als energiecoach.

Je krijgt energie van contact leggen en verbinden. Je kennis en kunde wil je graag delen en proactief inzetten om van de Schooldakrevolutie een succes te maken. Je kent de sleutel om deuren te openen bij de provincie, gemeente en eventueel schoolbesturen.

Wat ga je doen?

 • Je bent het boegbeeld van onze organisatie in de regio
 • Je enthousiasmeert de provincie, gemeenten en schoolbesturen voor de Schooldakrevolutie
 • Je bezoekt lokale events over duurzame energie en attendeert mensen op de Schooldakrevolutie
 • Je gaat actief op zoek naar regionale subsidies om het werk van de stichting mogelijk te maken
 • Je brengt lokale wet- en regelgeving op het gebied van verduurzaming in kaart en zoekt naar sleutelfiguren
 • Samen met de regio-coördinator en de schooldakcoaches geef je invulling aan de uitrol van de Schooldakrevolutie in jouw regio
 • Je komt eens per kwartaal naar overleg met de andere regio ambassadeurs van Stichting Schooldakrevolutie

Competenties / vaardigheden

 • Je hebt een actief bestuurlijk netwerk binnen de provincie en gemeenten
 • Je omarmt onze kernwaarden: vasthoudend, transparant, pragmatisch en samen
 • Je hebt een passie voor duurzaamheid
 • Je bent een netwerker pur sang
 • Je bent een teamspeler
 • Je bent een kei in communiceren en je kunt je goed inleven in anderen
 • Je kunt omgaan met Skype en Google Drive
 • Je brengt energie en humor

Wat kunnen we je bieden?

We bieden je de kans om een bijdrage te leveren aan een unieke revolutie. Als ambassadeur van de Schooldakrevolutie draag je bij door zoveel mogelijk schoolbesturen te inspireren om over te stappen op duurzame zonne-energie. We vragen om een inzet van minimaal 8 uur per week voor minimaal een jaar. Uiteraard vergoeden we gemaakte onkosten.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Cilian Terwindt via cilian.terwindt@schooldakrevolutie.nl.

Wij geloven in de kracht van verschillen en een diverse samenstelling van ons personeel. Als je je nog niet vertegenwoordigd voelt binnen de klimaatbeweging, nodigen we je uit om te solliciteren.