Vacature Jongerenpanel

Foto youth panel

Wij zijn op zoek naar enthousiaste leden voor het Schooldakrevolutie Jongerenpanel (m/v/x) die het leuk vinden om een onderdeel te worden van de schooldakrevolutie. Dus ben jij een jonge klimaatactivist en lijkt het je leuk om je vanaf september 2020 in te zetten voor de schooldakrevolutie? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wie wij zijn

Stichting Schooldakrevolutie gelooft in een wereld waarin de zorg voor de aarde, de gewoonste zaak van de wereld is. Het is onze missie om alle leerlingen in Nederland te laten leren op én over zonne-energie van eigen schooldak. Wij begeleiden en adviseren schoolbesturen om zonnepanelen te installeren op schooldaken. Zo versnellen we de verduurzaming van scholen van het basis- en middelbaar onderwijs.

 

Wie zoeken wij?
  • Je zet jezelf graag in voor een beter klimaat.
  • Je denkt in oplossingen en vind het leuk om dit samen met anderen te doen.
  • Je zit op een middelbare school of doet een mbo-opleiding.
  • Je krijgt van school toestemming om 4 tot 6 keer per jaar een middag vrij te nemen.
  • Je vindt het niet erg om op verschillende locaties in Nederland te komen.
  • Je vindt het leuk dat we je eventueel kunnen vragen om een keer te spreken op een bijeenkomst.

 

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar jonge klimaatactivisten die meedenken over verschillende vraagstukken die spelen binnen Stichting Schooldakrevolutie. Als panellid kom je ongeveer 4 tot 6 keer per jaar met ongeveer 15 panelleden samen op verschillende locaties in Nederland. Tijdens een bijeenkomst lever je input op een vraag vanuit het team van de stichting. Daarnaast wordt er ook een masterclass georganiseerd. Tijdens de masterclass leer je hoe de energietransitie daadwerkelijk werkt. Denk hierbij aan een masterclass vanuit een klimaatbeweging, door een wethouder die een wijk aardgasvrij maakt, een duurzame energieleverancier of een installateur van zonnepanelen. Bijeenkomsten worden waarschijnlijk georganiseerd op vrijdagmiddag en eindigen op vrijdagavond.

Als panellid wordt je ook jongerenambassadeur. Je draagt de schooldakrevolutie uit onder leeftijdsgenoten en we kunnen je vragen om iets te komen vertellen tijdens (regionale) bijeenkomsten.

In 2019 is het eerste jongerenpanel gestart om de jongerencampagne ‘Hey school, zeg ja’ te ontwikkelen. Hier lees je meer over wat dit panel allemaal heeft gedaan.

 

Wij bieden
  • Een waanzinnig leuke ervaring tijdens het schooljaar 2020/2021
  • Een reiskostenvergoeding
  • Een certificaat na afloop voor op je cv

 

Reageren?

Reageren kan door een cv inclusief jouw motivatie te sturen. Dat kan via een brief, maar ook in een kort filmpje, gedicht, kunstwerk, stripverhaal of wat je ook wil. Je vertelt hierin 1) waarom de energietransitie voor jou belangrijk is en 2) waarom jij een geschikt panellid bent.

Stuur je reactie voor 1 augustus 2020 naar contact@schooldakrevolutie.nl. Voor meer informatie over het nieuwe jongerenpanel kun je een mailtje sturen naar anne.slabbekoorn@schooldakrevolutie.nl.

Wij geloven in de kracht van verschillen. Voel jij jezelf nog niet vertegenwoordigd binnen de klimaatbeweging? Dan nodigen we je zeker uit om te solliciteren.