Vacature jongerenpanel

Foto youth panel

Wij zijn op zoek naar enthousiaste leden voor het Schooldakrevolutie Jongerenpanel! Wil jij jezelf inzetten voor een beter klimaat? En vind je het leuk om onderdeel te worden van de schooldakrevolutie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie wij zijn

Het is onze missie om alle leerlingen in Nederland te laten leren op én over zonne-energie van eigen schooldak. Wij begeleiden en adviseren schoolbesturen om zonnepanelen te installeren op schooldaken. Op deze manier versnellen we de verduurzaming van scholen van het basis- en middelbaar onderwijs.

Wie zoeken wij?
  • Jezelf inzetten voor het klimaat vind je belangrijk
  • Je vindt het leuk om samen te zoeken naar oplossingen
  • Je zit op een middelbare school of doet een mbo-opleiding.
Wat ga je doen?

Schooldakrevolutie is een kleine maar drukke organisatie. Daarom zijn wij op zoek naar jongeren die meedenken over verschillende vragen, problemen en ideeën binnen de stichting. Je gaat werken aan de herstart van de campagne 'Hey school, zeg ja'. Deze campagne heeft als doel om jongeren te ondersteunen die zonnepanelen op hun schooldak willen. Daarnaast lever je input op een vragen vanuit het team van de stichting. Zoals hoe we jongeren kunnen laten leren over zonne-energie. In het panel is plaats voor ongeveer 10 leden. Ook is er ruimte om mensen te ontmoeten die zich ook inzetten voor een beter klimaat. Met de andere panelleden bedenk je wie je graag wil ontmoeten. Samen zorgen we ervoor dat we deze personen kunnen spreken!

In 2019 is het eerste jongerenpanel gestart om de jongerencampagne ‘Hey school, zeg ja’ te ontwikkelen. Hier lees je meer over wat dit panel allemaal heeft gedaan.

 

Het jongerenpanel & corona

We beseffen dat het belangrijk is dat alle panelleden elkaar goed leren kennen. Dat doe je natuurlijk het liefst niet online. Fysieke bijeenkomsten kunnen alleen doorgaan als dit veilig is. Dit betekent dat een fysieke bijeenkomst alleen mogelijk is wanneer risiconiveau 'waakzaam' of 'zorgelijk' geldt. Vanaf risiconiveau 'ernstig' vinden bijeenkomsten online plaats.

 

Wij bieden
  • Een mooie kans om de energietransitie vooruit te helpen
  • Een waanzinnig leuke ervaring tijdens het schooljaar 2020/2021
  • Een reiskostenvergoeding
  • Een certificaat na afloop voor op je cv
Reageren?

Reageren kan door bericht te sturen naar contact@schooldakrevolutie.nl contact@schooldakrevolutie.nl. Voor meer informatie over het nieuwe jongerenpanel kun je een mailtje sturen naar anne.slabbekoorn@schooldakrevolutie.nl.

Wij geloven in de kracht van verschillen. Voel jij jezelf nog niet vertegenwoordigd binnen de klimaatbeweging? Dan nodigen we je zeker uit om jezelf aan te melden.