Vacature Schooldakcoach (doorlopend)

20200501_101508

Ben jij iemand die scholen laat doorpakken met het installeren van zonnepanelen op hun schooldaken? Wij zijn op zoek naar een schooldakcoach die zo veel mogelijk schoolbesturen weet te motiveren om over te stappen op duurzame zonne-energie.

Wie zijn wij?

Stichting Schooldakrevolutie (SDR) streeft naar een Nederland waarin alle kinderen leren op én over zonne-energie van eigen schooldak. Zo maken we een grote stap voorwaarts in de energietransitie en leert de toekomstige generatie over schone energie. Groene energie moet beschikbaar zijn voor iedereen. Alle lagen uit de samenleving gaan naar school, dus dé plek om te leren over zonnestroom.

De stichting is opgericht om de installatie van zonnepanelen op schooldaken te versnellen. Wij maken verduurzamen leuk en behapbaar en nemen zorgen bij schoolbesturen en scholen weg. Zo kunnen zij zich richten op hun hoofdtaak: goed onderwijs geven. We zijn een onafhankelijke partij en fungeren als regisseur tussen overheid, onderwijsinstellingen en commerciële partijen.
We zijn een kleine non-profit organisatie, met een actief en divers netwerk. Onze organisatie bestaat uit een kernteam van 3 fte, met daaromheen een flexibele schil van partners, zzp-ers en vrijwilligers.

Dit is jouw kans om mee te werken aan de schooldakrevolutie. Bij de uitvoering van een aantal concrete opdrachten vanuit verschillende provincies, RES regio’s en gemeenten, zijn we nu op zoek zijn naar iemand die bij ons de uitdagende functie van schooldakcoach gaat vervullen.

Waar zijn wij naar op zoek?

We zijn op zoek naar de ultieme intermediair en doorpakker: iemand die de linking pin is tussen scholen, gemeente, partners en SDR. Je weet scholen te enthousiasmeren voor het gebruik van duurzame zonne-energie en in het verlengde daarvan energiebesparing en educatie. Je hebt passie voor duurzame energie en je vindt het belangrijk dat kinderen leren over duurzaamheid.

Wat ga je doen?

Als schooldakcoach benader je schoolbesturen en inventariseer je de mogelijkheden op de schooldaken. Je activeert de duurzame ambities van scholen en vertaalt deze uitkomsten naar concrete plannen.

Vervolgens adviseer je en geeft inzicht in de mogelijkheden en het bijbehorende financiële plaatje en realisatietraject. Voor de daken waar er direct doorgepakt kan worden stel je beslisdocumenten op, en blijf je aanjagen tot het finale akkoord. Gedurende deze fase adviseer je over het aankomende realisatietraject en blijf je aanspreekpunt voor zowel de school, de gemeente, de installatiepartner en SDR. Je stopt niet totdat de panelen op het dak liggen!

 • Je bent verantwoordelijk voor het proactief benaderen van schoolbesturen en je onderhoudt deze contacten goed.
 • Je inspireert schoolbesturen (telefonisch/online/fysiek) om over te stappen op duurzame zonne-energie en blijft de aanjager in het gehele traject tot realisatie. Om je daarin te ondersteunen staan al onze kennisdossiers en ons brede netwerk tot je beschikking.
 • Je inspireert schoolbesturen (tijdens 1 op 1 gesprekken, bezoekjes en op bijeenkomsten) om over te stappen op duurzame zonne-energie en blijft de aanjager in het gehele traject tot realisatie. Om je daarin te ondersteunen staan al onze materialen uit de schooldak toolkit en ons brede partner netwerk tot je beschikking.
 • Met je servicegerichte instelling voer je samen met het schoolbestuur portefeuille analyses uit op hun schoolgebouwen en adviseer je onafhankelijk maar kritisch over het opwek-potentieel, en definieer je de vervolgstappen.
 • Waar wenselijk of noodzakelijk, verbind je besturen direct aan partners uit het netwerk om hen te ontzorgen bij hun traject.
 • Je wijkt niet terug voor drempels en bezwaren: voor alles weet jij wel een oplossing te vinden.
 • Het opstellen van de businesscase en advisering over financiering en subsidies zal een belangrijk deel uitmaken van je dienstverlening naar de school.
 • Je voert een gedegen administratie (HubSpot) van jouw werkzaamheden.
 • Je bent wekelijks in contact met alle SDR schooldakcoaches om van elkaar te leren en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Competenties / vaardigheden

 • Je omarmt onze kernwaarden: betrokken, inclusief en transparant.
 • Je hebt een HBO werk & denkniveau.
 • Als je kennis/ervaring hebt met verduurzaming van gebouwen dan is dat een pré.
 • Inspireren, adviseren en onderhandelen: daar krijg je energie van.
 • Je bent doelmatig, flexibel van geest en kunt snel schakelen.
 • Je werkt vanuit gelijkwaardigheid, bouwt duurzame relaties op en je hebt de ‘gun-factor’
 • Je creatief bent in het vinden van oplossingen én in het benaderen van schoolbesturen.
 • Mensen begrijpen jou: je bent sterk in communicatie
 • Je weet wanneer het tijd is om zaken los te laten of om nog even vast te houden
 • Je brengt energie en humor

Wat kunnen we je bieden?

Een unieke kans om een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Je krijgt de kans om een belangrijke rol te spelen in de uitrol van de schooldakrevolutie: door zoveel mogelijk schoolbesturen te inspireren om over te stappen op duurzame zonne-energie. Je werkt zelfstandig en hebt veel ruimte voor je eigen stijl. Wij staan altijd open voor slimme en mooie ideeën die onze werkwijze, standpunten, partnering verder verbeteren. Verder bieden wij:

 • Een contract tot het eind van het jaar met uitzicht op verlenging.
 • Een functie voor minimaal 20-40 uur per week.
 • Een salaris tussen de €3200 en €3700 op basis van 40 uur, afhankelijk van je ervaring.
 • We zoeken één coach die per 1 april kan starten.
Dit is een doorlopende vacature. Wij zijn regelmatig op zoek naar coaches voor langere en kortere periodes, in dienst of als ZZP'er, in verschillende regio's in Nederland.

 

Wij geloven in de kracht van verschillen en een diverse samenstelling van ons personeel. Als je je nog niet vertegenwoordigd voelt binnen de klimaatbeweging, nodigen we je uit om te solliciteren.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met schooldakcoach Niels van der Sandt via niels.vandersandt@schooldakrevolutie.nl. Stuur je motivatie en cv naar hr@schooldakrevolutie.nl.