Vacature allround communicatiemedewerker/ management assistent

Ben jij iemand die de zonnepanelen op schooldaken onderwerp van het gesprek weet te krijgen? En krijg je energie van bedrijfsprocessen soepel te laten verlopen? Stichting Schooldakrevolutie heeft als doelstelling om alle schooldaken te voorzien van zonnepanelen. Het is onze missie om alle kinderen in Nederland te laten leren op én over zonne-energie. We hebben een geweldige functie voor iemand die onze missie van de (school)daken wil schreeuwen!

Wie zijn wij?

Stichting Schooldakrevolutie helpt schoolbesturen met doorpakken in de overstap naar zonnestroom en maakt het proces voor hen behapbaar en lonend. We zijn de onafhankelijke schakel tussen overheid, het maatschappelijk middenveld en commerciële partijen. We begeleiden scholen naar de installatie van zonnepanelen en hebben aandacht voor de onderwerpen schone energie en duurzaamheid in de klas. Alles wat we doen, doen we in verbinding met schoolbesturen, ouders, leerkrachten, scholieren, gemeenten, belangenorganisaties, politiek, pers en partners. We werken met een klein team van missie-gedreven medewerkers, freelancers en vrijwilligers. We werken landelijk, maar we houden kantoor in Amsterdam-Noord.

Waar zijn wij naar op zoek?

We zijn op zoek naar iemand die onze missie volop in de spotlights weet te zetten. De belangrijkste doelstelling van onze communicatie is om besturen over te halen hun schoolgebouw te verduurzamen. Ook willen we scholen aansporen  leerlingen te laten leren over onderwerpen schone energie, duurzaamheid en klimaatverandering. We zoeken iemand die in media-kansen denkt, bovenop de actualiteit zit en daar samen met collega’s proactief op inhaakt. Iemand die deuren durft te openen om onze missie werkelijkheid te maken. Daarnaast vind je het ook leuk om je collega’s op weg te helpen met allerhande zaken, en de directeur bedrijfsvoering te ondersteunen met de interne organisatie.

Wat ga je doen?

 • Online storytelling via social media en website.
 • Public relations en onderhouden van media contacten.
 • Schrijven en verzenden van onze nieuwsbrief.
 • Bijhouden van de website.
 • Mogelijkheden verzamelen waarmee leerkrachten aandacht kunnen geven aan duurzaamheid in de klas en deze onder andere publiceren op ons workshopportaal
 • Interne communicatie verzorgen
 • Eerste aanspreekpunt voor inkomende contactverzoeken via e-mail en telefoon.
 • Ondersteunen/ wegwijs maken vrijwilligers met onze online tools (webmail, kennisbank, huisstijl, presentaties, excel etc.).
 • Werkzaamheden ter ondersteuning van de bedrijfsvoering, zoals contracten opstellen, rapportages opmaken, eerstelijns ICT vragen oppakken, bedrijfsuitjes organiseren en CRM bijhouden.

Competenties / vaardigheden

Je hebt MBO+ werk- en denkniveau, je bent handig met social media en hebt affiniteit met het onderwijs en een duurzaam hart. Je hebt al wat werkervaring, maar voor ons is een goede motivatie net zo belangrijk als de hieronder beschreven competenties.

 • Je hebt schrijftalent en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Je weet alles over social media en hoe deze goed in te zetten en te monitoren
 • Je hebt kennis van WordPress, Mailchimp, Google Analytics, Microsoft Office (of vergelijkbaar)
 • Je werkt zelfstandig en kan dit ook aantonen
 • Je bent dienstbaar en assertief
 • Ervaring met Indesign/ Photoshop of iets vergelijkbaars is een pré

Wat kunnen we je bieden?

 • De kans om het verschil te maken en de energietransitie te versnellen!
 • Een werkplek in een enthousiaste en gedreven omgeving
  Een functie voor 24 uur per week (met een vaste werkdag op maandag)
 • Een salaris tussen de €2500 - €3200 op basis van 40 uur
 • Flexibele werkplek (we werken veel vanuit huis) en -tijden (in goed overleg)

Denk jij dat je een goede match bent met deze vacature? Solliciteer dan direct door een korte motivatie en cv te mailen naar hr@schooldakrevolutie.nl onder vermelding van 'allround communicatiemedewerker/ management assistant’. Voor meer informatie over de vacature kun je bellen naar 06 13 63 83 32. We kijken uit naar je sollicitatie!

Wij geloven in de kracht van verschillen en een diverse samenstelling van ons personeel. Als je je nog niet vertegenwoordigd voelt binnen de klimaatbeweging, nodigen we je uit om te solliciteren.