Vacature allround communicatiemedewerker

Feestelijke foto op het dak met zonnepanelen op de achtergrond

Ben jij iemand die zonnepanelen op schooldaken onderwerp van het gesprek weet te krijgen? En vind je het leuk bedrijfsprocessen soepel te laten verlopen? We hebben een geweldige functie voor iemand die onze missie van de (school)daken wil schreeuwen!

Het team van Stichting Schooldakrevolutie (SDR) zoekt een allround communicatiemedewerker!


 

Zonnepanelen op alle schooldaken

Zo werken wij aan een duurzame wereld

Stichting Schooldakrevolutie heeft de ambitie om alle kinderen in Nederland te laten leren op én over zonne-energie. Zodoende helpen we schoolbesturen met doorpakken naar de installatie van zonnepanelen. Dit doen we door het proces voor hen behapbaar en lonend te maken. We zijn de onafhankelijke schakel tussen overheid, het maatschappelijk middenveld en commerciële partijen. In de praktijk betekent dit het begeleiden van scholen naar de installatie van zonnepanelen. En minstens zo belangrijk hebben we aandacht voor de onderwerpen schone energie en duurzaamheid in de klas. Alles wat we doen, doen we in verbinding. In het bijzonder met schoolbesturen, ouders, leerkrachten, scholieren, gemeenten, belangenorganisaties, politiek, pers en partners. We werken met een klein team van missie-gedreven mensen. Hierbij worden we geweldig ondersteund  door een netwerk van freelancers en vrijwilligers. We werken landelijk, en houden kantoor in Amsterdam-Noord.

Werk waar je energie van krijgt 

Hier zijn we naar opzoek 

We zijn op zoek naar iemand die onze missie volop in de spotlights weet te zetten. De belangrijkste doelstelling van onze communicatie is om besturen over te halen hun schoolgebouw te verduurzamen. Ook willen we scholen aansporen  leerlingen te laten leren over onderwerpen schone energie, duurzaamheid en klimaatverandering. We zoeken iemand die in media-kansen denkt, bovenop de actualiteit zit en daar samen met collega’s proactief op inhaakt. Iemand die deuren durft te openen om onze missie werkelijkheid te maken. Daarnaast vind je het ook leuk om je collega’s op weg te helpen met allerhande zaken, en de directeur bedrijfsvoering te ondersteunen met de interne organisatie.

Dit ga je doen 

Een functie met ruimte voor eigen invulling

Dit zijn speerpunten in de uitvoering van de werkzaamheden:

 • Online storytelling via social media en website.
 • Public relations en onderhouden van media contacten.
 • Schrijven en verzenden van onze nieuwsbrief.
 • Bijhouden van de website.
 • Mogelijkheden verzamelen waarmee leerkrachten aandacht kunnen geven aan duurzaamheid in de klas en deze onder andere publiceren op ons workshopportaal
 • Interne communicatie verzorgen
 • Eerste aanspreekpunt voor inkomende contactverzoeken via e-mail en telefoon.
 • Ondersteunen/ wegwijs maken vrijwilligers met onze online tools (webmail, kennisbank, huisstijl, presentaties, excel etc.).
 • Werkzaamheden ter ondersteuning van de bedrijfsvoering, zoals contracten opstellen, rapportages opmaken, eerstelijns ICT vragen oppakken, bedrijfsuitjes organiseren en CRM bijhouden.

Jouw competenties en vaardigheden

Dit maakt ons blij

Je bent handig met social media en hebt affiniteit met het onderwijs en een duurzaam hart. Je hebt al wat werkervaring, maar voor ons is een goede motivatie net zo belangrijk als de hieronder beschreven competenties.

 • Je hebt schrijftalent en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Je weet alles over social media en hoe deze goed in te zetten en te monitoren
 • Je hebt kennis van WordPress, Mailchimp, Google Analytics, Microsoft Office (of vergelijkbaar)
 • Je werkt zelfstandig en kan dit ook aantonen
 • Je bent dienstbaar en assertief
 • Ervaring met Indesign/ Photoshop of iets vergelijkbaars is een pré

Onze arbeidsvoorwaarden

Wat kunnen wij je bieden?

 • De kans om het verschil te maken en de energietransitie te versnellen!
 • Een werkplek in een enthousiaste en gedreven omgeving
  Een functie voor 24 uur per week (met een vaste werkdag op maandag)
 • Een salaris tussen de €2500 - €3200 op basis van 40 uur
 • Flexibele werkplek (we werken veel vanuit huis) en -tijden (in goed overleg)

Denk jij dat je een goede match bent met deze vacature? Solliciteer dan direct door een korte motivatie en cv te mailen naar hr@schooldakrevolutie.nl onder vermelding van 'allround communicatiespecialist’. Voor meer informatie over de vacature kun je bellen naar 06 13 63 83 32. We kijken uit naar je sollicitatie!


Voldoe je niet aan alle eisen? Onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen en mensen van kleur minder snel solliciteren op banen, tenzij ze aan alle kwalificaties voldoen. Bij de Schooldak Revolutie zetten we ons in om een ​​diverse, inclusieve en authentieke werkplek te creëren. Dus als je enthousiast bent over deze rol, moedigen we je aan om te solliciteren. Ook als je ervaring uit het verleden niet perfect overeenkomt met elke kwalificatie in de functiebeschrijving.