Doe de dakcheck en help uw school aan zonnestroom

Schoolbestuurder? Wethouder? Leerling, ouder of leraar? Nieuwsgierig hoeveel zonnestroom uw school kan opwekken en hoeveel geld en CO2-uitstoot daarmee wordt bespaard? Als je dat eenmaal weet, gaat de potentie van zon echt leven. Wij helpen iedereen kosteloos op weg met een dakcheck.

Naam*

E-mailadres*

Onderwerp

Bericht*

Subscribe me your mailing list

Schermafbeelding 2017-10-30 om 11.41.31

Is de dakcheck bevallen en wilt u meer weten?

Scholen

Bent u schoolbestuurder of facilitair manager? Bestudeer onze handleiding van A tot Zonnepanelen en kies een financieringsroute.

Gemeente

Bent u betrokken bij de gemeente? Teken dan de intentieverklaring!

Ouders/leraren/kinderen

Bent u ouder, leraar of kind? Laat van je horen en maak de directie of ouderraad warm voor zonnestroom. Maak gebruik van de voorbeeldbrief.

Schoolbesturen: DRIE ROUTES NAAR ZONNESTROOM

Investering in eigen zonnestroom

De school stelt eigen vermogen beschikbaar voor de investering. Daarmee wordt direct bespaard op de energierekening. Dat is een snelle route voor de aanschaf van zonnepanelen.

Lening voor eigen zonnestroom

Een externe partij investeert in de zonnepanelen. De school houdt een deel van de besparingen op energiekosten over na afbetaling. Dat kan via een financiële instelling tegen maatschappelijk rente of door middel van crowdfunding. 

Schooldak verhuren voor zonnestroom

De school verhuurt het dak aan een externe partij en ontvangt hiervoor een vergoeding. Buurtbewoners kunnen bijvoorbeeld via een energiecoöperatie stroom afnemen.

Download de Handleiding

Gemeenten: In één klap zonnestroom voor alle scholen

Veel dorpen en steden zoals de uwe hebben ambitieuze lokale milieudoelstellingen. De grote invloed die u heeft op uw scholen biedt een prachtige kans om die ambities verder in te vullen: van groene stroom voor scholen tot de inzet van besparingen op energiekosten voor lesprogramma's en verduurzaming van schoolgebouwen.

Steun daarom onze missie met een intentieverklaring en roep uw schoolbesturen op om hun krachten te bundelen. Eén van onze onafhankelijke coaches helpt uw gemeente graag met raad en daad bij het vervolgtraject. Heeft uw gemeente de doelstelling van onze missie al gehaald? Onderteken dan ook vooral onze intentieverklaring.

Naam*

E-mailadres*

Onderwerp

Bericht*

Subscribe me your mailing list

zonnestroom zonnepanelen scholen

Deze gemeenten gingen u voor: Amsterdam, Castricum, Eindhoven, Haarlemmermeer, Maassluis, Midden Delfland, Rotterdam, Uitgeest en Utrecht.

OUDERS en LERAREN: LAAT HOREN DAT JULLIE GROENE SCHOLEN WILLEN

Betrokken ouders, leerlingen, leraren en buurtbewoners zijn cruciaal voor een succesvol project dankzij hun draagvlak en creatieve denkkracht. Dus laat van u horen via de medezeggenschapsraad of op andere manieren. Laat het schoolbestuur via onze voorbeeldbrief weten dat u zonnestroom van eigen schooldak wilt. U kunt de resultaten van onze dakcheck gebruiken om uw argumenten kracht bij te zetten.

zonnestroom op scholen door middel van zonnepanelen