Non-Stop Zon campagne

schoolbesturen-header-school-lataarns-zonder-check-01

Non-Stop Zon video

Leuk dat je mee wil doen met de schooldakrevolutie!

Het schoolbestuur en de gemeente zijn de enigen die kunnen besluiten zonnepanelen te installeren op jouw schooldak. Meestal is de gemeente ook deels eigenaar van het schoolgebouw, daarom moeten zij meebeslissen. Goed nieuws, je kunt positieve invloed hebben op het besluit om zonnepanelen te installeren. Een mooie manier om actie te voeren voor zonnepanelen op jouw schooldak is met het organiseren van een Non-Stop Zon campagne.

De campagne

SDR_Non-Stop Zon_kaart-voorkant

De Non-Stop Zon campagne is speciaal voor kinderen en bestaat uit mooie actiekaarten. Op deze kaarten schrijf je waarom jij het belangrijk vindt dat jouw school zonnepanelen krijgt. De actie is geschikt voor leerlingen van groep 5 tot en met groep 8. Je kunt met meerdere klassen op dezelfde school aan de slag. Op deze manier laten kinderen op school zien dat zij verduurzaming van hun school belangrijk vinden. Alle kaarten ingevuld? Overhandig ze dan met de juf of meester aan het schoolbestuur, de wethouder of allebei. Zij kunnen er voor zorgen dat de zonnepanelen op het schooldak komen.

De Non-Stop Zon kaarten bestel je gratis via de aanmeldknop onderin deze pagina. Laat je ons weten hoe de actie verlopen is? Deel je actie op social media onder #schooldakrevolutie #wijpakkendoor. Ben je benieuwd hoe anderen deze actie uitvoerden? Kijk dan hieronder naar het tv-verslag van acties uit Leiden en Hilversum.

TV verslag

Omroep West deed live verslag van de kick-off in Leiden. Bekijk hier het TV verslag.

Jouw Noord-Holland deed live verslag van de kick-off in Hilversum. Bekijk hier het TV verslag.

Voor leerkrachten

De actie met de Non-Stop Zon kaarten staat niet op zichzelf. Als voorbereiding is het mogelijk om met de leerlingen een op maat gemaakt programma te volgen dat op ons workshopportaal staat.

  • Doe de workshop ‘Sem & Saar en een schooldak vol toekomst’ met groep 5 & 6
  • Doe de workshop ‘Schooldakrevolutie brengt het schooldak in kaart’ met groep 7 & 8

Meld je aan, ontvang de gratis Non-Stop Zon kaarten en ga over tot actie!

Wil je meer leuke activiteiten over schone energie doen met de leerlingen? Kijk dan op het Workshopportaal van onze website.