Leerzame video’s over schone energie

Wilt u een activiteit met leerlingen uit de klas uitvoeren die past bij één van deze video's? Meldt u dan even aan. Het materiaal is vervolgens gratis te downloaden voor u.

 

Workshops

een-schooldak-vol-toekomst

Sem & Saar en een schooldak vol toekomst - groep 5/6

Schooldakkaart video

Schooldakrevolutie brengt het schooldak in kaart - groep 7/8

natuurkracht-energie

‘Natuurkracht’ - Energie

bomen-renspel

Bomen renspel

bomen-zijn-vrienden

Bomen zijn vrienden

boomhotel

Boomhotel

herfstmandala

Herfstmandala

rare-blaadjes

Rare blaadjes

uitdelen

Uitdelen

Schermafbeelding 2019-05-10 om 15.25.14

Sem & Saar en de Milieubende

Solly video

Sem & Saar ontmoeten Solly de zon-etende robot

Zon- en windenergie

Morgenland - een visie op de energietransitie naar 2050

Workshoppartners

NatuurWijs

"NatuurWijs wil kinderen weer in verbinding brengen met de natuur. Daarom bieden zij een natuurprogramma aan voor basisscholen. De kinderen trekken een ochtend, een hele dag óf drie keer een hele dag met een NatuurWijzer de bossen in of de hei op. Daar mogen ze kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Zélf de natuur ervaren en zélf ontdekken wat mensen en natuur met elkaar te maken hebben. Dat blijft pas écht hangen. Het bos als klaslokaal. Want leren over natuur doe je ín de natuur."

Schooldag van de duurzaamheid

"Schooldag van de duurzaamheid laat basisschoolkinderen in één dag spelenderwijs ervaren wat duurzaamheid is en wat de Sustainable Development Goals (SDGs) betekenen. De 17 SDGs zijn hiervoor - op een kinderlijk eenvoudige maar wel wetenschappelijk manier - vertaald naar zeven Kinder Global Goals, zodat iedereen kan begrijpen wat deze inhouden en beogen."

Milieubende

"De Milieubende is theater in de klas en interactieve workshop in één. Twee acteurs dagen kinderen uit groep 7 en 8 uit om mee te denken over oplossingen voor de milieu- en klimaatproblemen. Door daadwerkelijk in actie te komen, veranderen de leerlingen in echte milieuhelden. Met ‘Het kleine handboek voor grote daden’ kan de leerkracht samen met de leerlingen aan de slag om het ‘Milieuheldenboek’ te vullen met ideeën en acties voor een duurzame wereld."

Het Solly Systeem

"Met het Educatief Pakket Solly worden kinderen geïntroduceerd in de wereld van natuur, techniek en duurzaamheid. Samen met de speelrobot Solly en zijn vriendjes gaan kinderen zelf ontdekken, onderzoeken en ontwerpen. Zo werkt Solly samen met de kinderen toe naar een nieuwe, groene generatie. Het pakket is ontworpen voor het basisonderwijs en heeft een doorlopende leerlijn van groep 1 t/m 8. Het voldoet aan alle kerndoelen Natuur en Techniek en heeft een sterke focus op de 21st century skills."

Strawberry Fields

"Morgenland is een productie van Strawberry Fields, in opdracht van GasTerra ontwikkeld. Voor het maken van de film zijn verschillende bronnen geraadpleegd, waaronder energiespecialisten, het rapport Rapport Duurzame Energie in 2030 van Urgenda en educatiemateriaal van IVN Natuureducatie. Op de website van Morgenland is naast lesmateriaal voor het primair onderwijs, ook lesmateriaal beschikbaar voor VMBO t/m WO."