Duurzame scholen Flevoland

De provincie Flevoland heeft de ambitie om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Schoolgebouwen bieden veel potentie in het behalen van die ambitie. Vandaar dat de provincie vanuit het programma ‘Duurzame Scholen Flevoland’ scholen ondersteunt om deze potentie te benutten.

Duurzame Scholen Flevoland is een samenwerking tussen Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF), Stichting Schooldakrevolutie en het ontzorgprogramma klein maatschappelijk vastgoed van de provincie Flevoland. Doe mee!

Hoeveel schooldaken in Flevoland zijn al voorzien van zonnepanelen? En wat is de potentie? Bekijk hier de stand van de schooldakrevolutie in de provincie Flevoland*:

33% van de geschikte schooldaken heeft zonnepanelen

dat zijn maar liefst 210 schooldaken

waaronder circa 19.200 kinderen leren op zonne-energie

jaarlijks kan nog 20.500 MWh extra zonnestroom worden opgewekt

met een jaarlijkse potentie van 9.350 ton CO2-reductie

*Peildatum: 01-02-2024

Benieuwd naar een specifieke school? Gebruik de schooldakkaart om deze op te zoeken of zoom in op uw gemeente.

De provincie Flevoland draagt de kosten van de basisdienstverlening door de schooldakcoach: van het in kaart brengen van de mogelijkheden, tot en met de besluitvorming voor de aanschaf van zonnepanelen op de schooldaken. Dus ga vandaag nog aan de slag!

Advies over energiebesparing?

Advies nodig over energiebesparing binnen je school? Het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is er voor jou!

Verduurzamingsvoucher voor onderzoek naar dakconstructie

Wil je een onderzoek naar jouw dakconstructie laten uitvoeren? Dan kan de verduurzamingsvoucher van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) dat bekostigen. De kosten van deze voucher betaal je pas terug wanneer het project wordt gerealiseerd. Is plaatsing van de zonnepanelen uiteindelijk niet mogelijk? Dan betaal je niets.

Grijp deze kans aan met uw gemeente!

In opdracht van uw gemeente gaat Schooldakrevolutie aan de slag. Met als resultaat alle schooldaken vol met zonnepanelen. Doe nu mee: neem contact op met Cilian Terwindt, regio coördinator.

Onafhankelijke begeleiding voor alle schoolbesturen

Onze schooldakcoaches begeleiden schoolbesturen van besluitvorming tot en met realisatie van de zonnedaken. Neem contact op voor de mogelijkheden met uw scholen.

Hier vindt u links naar regelingen en partner programma’s die mogelijk ook interessant zijn.

Meer weten over Schooldakrevolutie? Lees verder op onze website, bekijk de kennisdossiers op de kennisbank of neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.