Vacature Regio-ambassadeur

Wij zoeken enthousiaste regio-ambassadeurs met een gemeentelijk en bestuurlijk netwerk (op vrijwillige basis)

Wie wij zijn

Stichting Schooldakrevolutie gelooft in een wereld waarin de zorg voor de aarde, de gewoonste zaak van de wereld is. Het is onze missie om alle kinderen in Nederland te laten leren op, én over zonne-energie van eigen schooldak.

Met de Schooldakrevolutie ontketenen we een landelijke revolutie. Ons doel: in zes jaar tijd zonnepanelen op alle 6.000 geschikte schooldaken en een CO2-reductie van 240.000 ton per jaar! Ook Led-verlichting, energiemanagementsystemen en dakisolatie zijn onderdeel van de Schooldakrevolutie.

De Schooldakrevolutie is opgericht om de verduurzaming van schoolgebouwen te versnellen. Wij maken verduurzamen leuk en behapbaar en nemen zorgen bij schoolbesturen weg. We zijn een onafhankelijke partij en fungeren als regisseur tussen overheid, onderwijsinstellingen en commerciële partijen.

We zijn een kleine non-profitorganisatie. Onze organisatie bestaat uit een kernteam van vijf fte, met daarom heen een flexibele schil van partners, ZZP-ers en vrijwilligers.

 

Spreekt onze missie je aan?

Je kunt actief meewerken aan de Schooldakrevolutie. We zoeken namelijk voor alle regio’s in Nederland zoeken Regio-ambassadeurs op vrijwillige basis.

Wie we zoeken

We geloven in de kracht van een netwerk van gemotiveerde mensen. We zoeken mensen die een lokaal en regionaal bestuurlijk netwerk hebben. Je vindt duurzame energie de gewoonste zaak van de wereld en vindt het belangrijk dat kinderen leren over duurzaamheid. Het is een pre als je al actief bent in de duurzame energiesector bijvoorbeeld als energiecoach. Je zoekt leveranciers in de regio die een goede kwaliteit en service bieden en bovenal betrouwbaar zijn.

Je krijgt energie van contact leggen en verbinden. Je kennis en kunde wil je graag delen en proactief inzetten om van de Schooldakrevolutie een succes te maken. Je kent de sleutel om deuren te openen bij gemeente en schoolbesturen.

Wat je gaat doen

 • Je bent het boegbeeld van onze organisatie in de regio
 • Je enthousiasmeert gemeenten en schoolbesturen voor de Schooldakrevolutie
 • Je bezoekt lokale events over duurzame energie en attendeert mensen op de Schooldakrevolutie
 • Je brengt de regio in kaart en houdt de voortgang bij
 • Samen met de regio-coördinator en de schooldakcoaches geef je invulling aan de uitrol van de Schooldakrevolutie in jouw regio
 • Je komt eens per kwartaal naar overleg met de andere regio-ambassadeurs

Competenties/Vaardigheden

 • Je omarmt onze kernwaarden: vasthoudend, transparant, pragmatisch en samen
 • Je hebt een passie voor duurzaamheid
 • Je bent een netwerker pur sang
 • Je bent een teamspeler
 • Je bent een kei in communiceren en je kunt je goed inleven in anderen
 • Je brengt energie en humor

Wat bieden wij?

We bieden je de kans om een bijdrage te leveren aan een unieke revolutie. Als ambassadeur van de Schooldakrevolutie draag je bij door zoveel mogelijk schoolbesturen te inspireren om over te stappen op duurzame zonne-energie.

We vragen om een inzet van 4 à 8 uur per week. Uiteraard vergoeden we gemaakte onkosten.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Cilian Terwindt cilian.terwindt@schooldakrevolutie.nl