Voorbeelden

Slim Opgewekt op de Margarethaschool

462 zonnepanelen

Op het dak van de Margarethaschool/de Malburcht, een van de scholen van stichting Delta, plaatste Slim Opgewekt 462 zonnepanelen. Ook de andere scholen van deze stichting heeft Slim Opgewekt voorzien van zonnepanelen (in totaal 2.830 op 15 Delta locaties). Daarnaast is de school ook voorzien van ledverlichting, omdat stichting Slim Opgewekt gelooft dat het beter is om eerst energie te besparen voordat energie opgewekt wordt.

 

de Margarathaschool is een goed voorbeeld van zonnepanelen op scholen

KiesZon op ‘t Hunninghouwersgat

152 zonnepanelen

Op het dak van 't Hunninghouwersgat , een van de scholen van Stichtingsbestuur Basisonderwijs Terschelling, plaatste KiesZon, via het initiatief KiesZon op School, 152 zonnepanelen. Scholen die deelnemen aan het door KiesZon geïnitieerde KiesZon op School hoeven niet te investeren in zonnepanelen maar kunnen door deel te nemen toch hun school laten verduurzamen door KiesZon. Naast de installaties en financiering van de zonnepanelen regelt KiesZon ook een lespakket waarmee scholen duurzaamheid nog beter onder de aandacht kunnen brengen bij de leerlingen.

zonnepanelen op scholen - t-Hunninghouwersgat

ZonnepanelenDelen op het Amstelveen College

284 zonnepanelen

Op het dak van het Amstelveen College, een van de scholen van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Amstelveen, plaatste ZonnepanelenDelen 284 zonnepanelen. Ook andere scholen heeft ZonnepanelenDelen door middel van crowdfunding aan zonnestroom geholpen.

scholen in Nederland met zonnepanelen

Zonnepanelen op De Ark

64 zonnepanelen

Op het dak van De Ark in Espel, één van de scholen van stichting Aves, plaatste project Zonnescholen 64 zonnepanelen. Deze stichting valt samen met acht andere deelnemende stichtingen onder het Onderwijsbureau Meppel. Via deze koepelorganisatie worden 91 scholen in Noord-Nederland van in totaal 7.675 zonnepanelen voorzien. Het project Zonnescholen is ontstaan toen één van de deelnemende scholen van Energy Challenges Hotze Hofstra om advies vroeg voor de aanschaf van zonnepanelen.

scholen met zonnepanelen in Nederland- De Ark

Zonnepanelen op beide locaties van het IJburg college

1130 zonnepanelen

De daken van IJburg College 1 & 2 in Amsterdam zijn omgetoverd tot groene stroomfabrieken uit initiatief van Natuurlijk IJburg, energiecooperatie Zuiderlicht en het schoolbestuur.

 

E4E49E03-AA5B-4DEA-8406-3FD3A9961410

Zonnepanelen op het Revius Lyceum

165 zonnepanelen

Op het dak van het Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede plaatste Greencrowd 165 zonnepanelen.

 

zonnepanelen op scholen - het Revius lyceum