Terug

Boekentips

groep 4 t/m 8, voortgezet onderwijs

Hier vind je diverse boekentips voor leerlingen vanaf 7 jaar over klimaatverandering, acties en feiten. Heb je zelf een boekentip? Mail dan naar contact@schooldakrevolutie.nl.

boekentips

Grijp de macht! biedt kinderen vanaf 10 jaar praktische tips hoe zij ideeën om kunnen  zetten in acties.

Dit boek gaat niet over waar je voor of tegen moet zijn, maar laat zien dat – hoe jong je ook bent- jij het in je hebt om de wereld te verbeteren.

123 superslimme

Dit is de ultieme weetjes-encyclopedie over het milieu en het klimaat. In 123 weetjes leren kinderen vanaf 10 jaar wat het klimaat precies is, waarom het klimaat verandert en wat hiervan de gevolgen zijn.

Weetje 114 gaat over zonne-energie, weetjes 121, 122 en 123 gaan over wat kinderen zelf kunnen doen tegen klimaatverandering.

borealis_boek

Borealis is een spannend verhaal over 180 kinderen die zijn ontvoerd naar Borealis. Deze plek wordt  gerund door de Crew en beheerst door de Trias. De Trias gelooft dat de wereld door een klimaatramp zal vergaan en heeft de 180 ontvoerde kinderen uitverkoren voor een bijzondere toekomst.

Een boek voor kinderen vanaf 11 jaar dat aanzet tot nadenken over klimaatproblemen.

larski_boek

Adinde en Edwin komen vast te zitten op Schiermonnikoog. Zelfs de veerboot komt vast te zitten in het ijs. Het poolhondje Larski heeft een moedig plan… De onderliggende boodschap van dit boek is dat klimaatproblemen serieuzer genomen moeten worden. 

Larski slaat alarm is een spannend boek voor kinderen vanaf 8 jaar met een belangrijke boodschap. Want “het klimaat is eigenlijk het gemiddelde weer van dertig jaar”, leert Irene van haar opa.

toekomst nu_boek

Dit boek voor kinderen vanaf 10 jaar gaat over de bekende klimaatactivist Greta Thunberg.

Nu is Greta een bekende actievoerder, maar ooit begon ze helemaal alleen. Greta’s verhaal laat zien dat iedereen zich in kan zetten voor een beter klimaat. In het boek staan ook veel tips hoe je zelf een verschil kan maken.

hebzuchtgas_boek

Een sprookje voor kinderen vanaf 12 jaar.

Julia gaat stage lopen bij Solide, het bedrijf van Alphons G. Bovenwoning. Het bedrijf houdt zich bezig met de winning van olie, gas en kolen. Julia ontdekt dat Bovenwoning verslaafd is aan hebzuchtgas. Ze verzint een list om hem van zijn verslaving af te helpen. Ook benadert ze de kinderen van de rijke directeuren van de grote energiebedrijven. Om het milieu te redden, bedenken ze samen een gewaagd plan.

muis.net_boek

Eén muis – PM3 – krijgt de opdracht om vriendschap te sluiten met Emma. Hij vertelt haar dat de muizen haar hulp nodig hebben om de Duimtop onder hen te verspreiden. In ruil daarvoor blijken de muizen ook heel veel voor haar te kunnen betekenen… zowel voor haar familie, haar vrienden én voor de aarde.

Voor kinderen vanaf 9 jaar.

oud_genoeg_boek

In Oud genoeg om de aarde te redden vind je twaalf verhalen van echte kinderen die helpen om de aarde te behouden. Met hun enthousiasme kregen deze kinderen ook gemeenten, overheden en besturen mee.

Zij laten zien dat jij ook iets kunt doen voor het milieu, hoe jong je ook bent! De verhalen zijn enorm inspirerend en geven hoop.

Voor kinderen vanaf 7 jaar.

atlas_klimaatverandering_boek

Welke landen stoten het meeste CO2 uit? Welke steden krijgen te maken met de zeespiegelstijging? Hoe ziet het poolijs er over tien jaar uit? En welke landen maken op een slimme manier gebruik van duurzame energiebronnen?

Begrijp de oorzaken van klimaatverandering, van fossiele brandstoffen en landbouw tot mode. Bekijk de impact van klimaatverandering, zoals opwarming van de aarde en extreem weer. En ontdek wat jij kunt doen om de impact van klimaatverandering te verminderen.

Voor kinderen vanaf 7 jaar.