Terug

Masterclass Energietransitie

voortgezet onderwijs, MBO

Bekijk een impressie van de Darel masterclass

We kunnen er niet meer omheen: fossiele brandstoffen worden schaars en kostbaar, de aarde warmt op, weersystemen slaan op hol, waar en hoe we wonen en leven verandert. Waardoor komt dit? Op welke manier kunnen we ons aanpassen en hoe kunnen we onze leefomgeving hier naar inrichten? En wat kan je zelf doen om hier actief aan bij te dragen?

Deze interactieve workshop zet aan tot nadenken over je eigen rol en medeverantwoordelijkheid voor deze uitdaging. Met prikkelende lesvormen en ideeën waarmee we jullie leerlingen en de samenleving willen motiveren in plaats van polariseren.

Tijdens de masterclass energietransitie van Darel Education krijgen leerlingen een helder en volledig overzicht van ons huidige energiesysteem, de klimaatproblematiek, en de noodzaak en urgentie van de energietransitie. Bovendien is het een mooie kans voor beroepsoriëntatie. De komende decennia gaan er namelijk duizenden banen en bedrijven ontstaan binnen de energietransitie.

Aan de slag? Kom alles te weten over de verschillende programma’s via de website van Darel Education: