Terug

Hoera! ASVO eerste school met zonnepanelen via de Schooldakrevolutie

Het schooljaar begint zonnig voor de leerlingen van de ASVO-school in Amsterdam. Op 1 september werden 30 panelen op het dak van hun school geïnstalleerd: de eerste school waar dit via de Schooldakrevolutie gebeurde.

Dat is een feestelijke inwijding waard, vonden wij! Daarom kwamen de initiatiefnemers van de Schooldakrevolutie Marjan Minnesma (Urgenda), Roebyem Anders (Sungevity) en Feike Sijbesma (NL2025, DSM) langs om de zonnepanelen persoonlijk te overhandigen. De kinderen kregen ook de mogelijkheid om ideeën en vragen te delen, in een kringgesprek onder leiding van niemand minder dan prinses Laurentien van Oranje (Missing Chapter Foundation).

Maar er waren nog meer verassingen: Feike Sijbesma,CEO van DSM, kreeg voor zijn bijdrage aan een duurzame samenleving ter plekke het Duurzame Lintje 2016 uitgereikt. Nadat de leerlingen deze onderscheiding hadden opgespeld, lichtte Maurits Groen (juryvoorzitter van het Duurzame Lintje) het juryrapport toe. Op 6 september, tijdens de Duurzame Dinsdag, werd de toekenning officieel gemaakt.

Lees meer over de zonnepanelen voor Amsterdamse ASVO en het Duurzame Lintje voor Feike Sijbesma.

DSM: ingebruikname eerste installatie schooldakrevolutie.foto ERMINDO ARMINOFotocredits: DSM

Voor meer informatie zie het persbericht:

en bekijk de video: