Schoolbesturen

Aan de slag!

Het plaatsen van zonnepanelen op scholen is maatwerk en daar helpen we graag bij. Onze onafhankelijke schooldakcoaches begeleiden schoolbesturen van besluitvorming tot en met het realiseren van zonnepanelen op schooldaken.

Onafhankelijke begeleiding

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op met een schooldakcoach uit jouw regio. Verken samen de mogelijkheden en ga aan de slag.

Financiering

Weinig of geen eigen financiële middelen?

De Scholen Energiebespaarlening is bedoeld om het verduurzamingsproces van schoolgebouwen te versnellen. Deze lening is landelijk beschikbaar voor alle scholen met een BRIN nummer.

Kennis

Op zoek naar specifieke informatie?

Op onze kennisbank vind je dossiers over verschillende vraagstukken zoals: investeringsvarianten, netcongestie, financiering en offerte richtlijnen.

Wat anderen over Schooldakrevolutie vertellen:

Schooldirecteur Martine Teertstra op het zonnedak van de Dr. Rijk Kramerschool

Deze video is onderdeel van “Zet ook de knop om”, de klimaatcampagne van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Lees het interview met schoolbestuurder Arie van Loon (AMOS) in het blog.

Scholen op Koers naar 2030

Stichting Schooldakrevolutie is onderdeel van het programma Scholen op Koers 2030. Met als doel om scholen en gemeenten vanuit de bredere opgave van het verduurzamen van onderwijsvastgoed een stap verder te brengen.

Kenniscentrum Ruimte-OK biedt met het programma Scholen op Koers naar 2030 actieve ondersteuning bij de gezamenlijke en planmatige aanpak van de verduurzamingsopgave van onderwijshuisvesting.

Schooldakrevolutie is de landelijke partner voor de thema’s energie opwekken, educatie en gedrag. Zie de website voor de overige thema’s: Optimaal Ventileren op Scholen en Scholen Besparen Energie.