Terug

Dat smaakt naar meer!

Het momentum is daar dus we willen graag dat veel meer scholen het voorbeeld van de baanbrekende ASVO-school gaan volgen de aankomende maanden. Het Schooldakteam is daarom volop bezig met het coachen van gemeenten, schoolbesturen en de zestig individuele scholen die zich tot nu toe hebben aangemeld.

Wat betreft gemeenten hebben Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Haarlemmermeer de Schooldakrevolutie pledge al ondertekend en binnenkort gaat ook Zaanstad met ons in zee. En in Rotterdam wordt waarschijnlijk voor het eind van het jaar gebruik gemaakt van de optie om tegen maatschappelijke rente van de Rabobank zonnesystemen op scholen te financieren. Daarnaast blijven we ons met hart en ziel inzetten om de salderingsregeling, die zonnepanelen voor scholen fiscaal aantrekkelijk maakt, te behouden.

We werken er ook hard aan om zonnesystemen op scholen te koppelen aan duurzaam onderwijs. Om dit handen en voeten te geven, is de Schooldakrevolutie bezig met de ontwikkeling van een leerabonnement waarbij scholen kunnen kiezen uit een beperkt aanbod van duurzame onderwijsprogramma’s dat jaarlijks wordt herhaald.

Kom live met ons praten

Enthousiast, maar nog vol vragen? Op deze evenementen kunt u ons de aankomende periode vinden: