Terug

Feike Sijbesma op #7 in Trouw Duurzame 100

Onze mede-oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van DSM Feike Sijbesma ontving lof wegens zijn inzet voor Schooldakrevolutie en werd verkozen tot de top 10 in de Trouw Duurzame 100 in 2016.

Feike Sijbesma (1959)

Hef zo snel mogelijk een wereldwijde belasting op koolstof, roept Feike Sijbesma op, bestuursvoorzitter van chemiebedrijf DSM. Dat is een adequaat middel om de uitstoot van CO2 omlaag te brengen en klimaatverandering tegen te gaan. Bedrijven, overheden en consumenten maken andere keuzes als er een faire prijs aan vervuiling hangt. Sijbesma is groot pleitbezorger van zo’n koolstoftaks. De DSM voorman is co-voorzitter van het Carbon Pricing Panel van de Wereldbank. Ook mengde hij zich nadrukkelijk in de klimaatonderhandelingen, afgelopen december in Parijs. Hij was een van de aanjagers van een internationale oproep van topmensen uit het bedrijfsleven aan de onderhandelaars om een strak akkoord te sluiten. Ook in de eigen sector geeft DSM de toon aan. Het staat boven aan de Dow Jones Sustainability Index en mag zich dus het meest duurzame beursgenoteerde chemiebedrijf ter wereld noemen. Sijbesma verbindt zich ook aan duurzame projecten in eigen land, zoals de Schooldakrevolutie. Doel van dat project is om voor 2020 de helft van alle daken van basis- en middelbare scholen van zonnepanelen te voorzien.

duurzame100-trouw-feike-sijbesma-10-10