Terug

Rotary club ontketent samen met gemeente Maassluis, Midden-Delfland en Rabobank de Schooldakrevolutie

De Rotary club van Maassluis maakt zich hard om in deze en in de nabij gelegen gemeente Midden-Delfland scholen van zonnepanelen te voorzien. Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst tijdens een bijeenkomst op 22 februari hebben de gemeentes de doelstelling van de Schooldakrevolutie onderschreven: 50% van de geschikte scholen aan de zonnestroom in 2020. Ook de Rabobank, partner van de stichting Schooldakrevolutie, zal meewerken om dit te realiseren. Plannen zullen worden gemaakt om alle 21 basis en middelbare scholen te laten profiteren van zonnestroom. Als eerste onderzoekt de Schooldakrevolutie of een SDE+ subsidie aanvraag voor de 4 middelbare scholen gewenst is.

Voortrekker Piet van Dijk, Rotary Club lid, maakte kennis met de stichting Schooldakrevolutie tijdens het lokale Rotary Duurzaamheidscongres afgelopen oktober, waar onder andere Jan Rotmans sprak. Daar raakte hij geïnspireerd om zich in te zetten voor de Schooldakrevolutie. Tijdens het diner op woensdag avond waar de pledge werd ondertekend, waren ook een aantal middelbare scholieren van het Reviuslyceum en het Maaslandcollege aanwezig. Ze lieten vol trots zien welke stappen hun school al maakt op het gebied van recycling en verheugen zich om ook met duurzame energie aan de slag te gaan.

Lees ook dit artikel op de Maassluis nieuwssite

22-02-17maassluis_middendelftlandrotary_pledge-2