Terug

Project – Slim Opgewekt op de Margarethaschool

Op het dak van de Margarethaschool/de Malburcht, één van de scholen van stichting Delta, plaatste Slim Opgewekt 462 zonnepanelen. Ook de andere scholen van deze stichting heeft Slim Opgewekt voorzien van zonnepanelen (in totaal 2.830 op 15 Delta locaties). Daarnaast is de school ook voorzien van ledverlichting, omdat stichting Slim Opgewekt gelooft dat het beter is om eerst energie te besparen voordat energie opgewekt wordt.

de Margarathaschool is een goed voorbeeld van zonnepanelen op scholen

Margarethaschool, in multifunctioneel centrum de Malburcht te Arnhem.
Slim Opgewekt benaderde stichting Delta en gemeente Arnhem. Het doel van de initiatiefnemer is om duurzaamheid te realiseren en daarom gaat Slim Opgewekt zelf actief op zoek naar mogelijkheden.

Bij dit project waren onder meer de Gemeente Arnhem, stichting Delta, de directeur van de Margarethaschool en de andere gebruikers van het centrum betrokken.

Bij dit project is gebruik gemaakt van het Slim Opgewekt Duurzaamheidsfonds (i.s.m. Triodos Bank). Dit fonds is speciaal opgericht voor scholen, zodat ze de stap naar verduurzaming kunnen zetten zonder zelf te investeren. De kosten voor rente en aflossing zijn dankzij gunstige voorwaarden lager dan de oorspronkelijke energielasten.

Elke school/stichting heeft een eigen financieringsbehoefte. Wees flexibel en zorg voor een financieringsoplossing die in dienst staat van de school en niet andersom. Neem iedereen mee in het traject en als je dan toch iets of iemand over het hoofd ziet, los het dan op een opgewekte manier op.

Kinderen bewust maken van duurzame energie is essentieel binnen de totaalaanpak van Slim Opgewekt. Op het kindvriendelijk Energiescherm zien de leerlingen het hele jaar live de opwek en het energieverbruik van hun school. De leerlingen van de Margarethaschool speurden bovendien mee met “Detective D”. Ze leerden daarbij niet alleen over de verduurzaming van hun school maar ontdekten ook een cruciale code, die ze bij een bloedstollende finale net op tijd invoerden om daarmee hun zonnestroomsysteem te redden.

Website: www.slimopgewekt.nl