Terug

Project – ZonnepanelenDelen op Amstelveen College

Op het dak van het Amstelveen College, één van de scholen van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Amstelveen, plaatste ZonnepanelenDelen 284 zonnepanelen. Ook andere scholen heeft ZonnepanelenDelen door middel van crowdfunding aan zonnestroom geholpen.

ca8e1c_e25b0bc12fd44674a0f9fdf00647752d

Amstelveen College, te Amstelveen

Ton Out, Afdelingsmanager havo van het Amstelveen College, is voorloper met duurzaamheid en wilde zien hoe er op het Amstelveen College een zonnedak kon worden gerealiseerd. Dit is uiteindelijk gelukt in samenwerking met de leerlingen van het college die hiervoor een collecte hebben gedaan.

Ton Out van het Amstelveen college, gemeente Amstelveen, Sungevity, Zonnefabriek, stichting 1miljoenwatt, ASN Bank en ZonnepanelenDelen.

Via crowdfunding op ZonnepanelenDelen is dit project mogelijk gemaakt. In totaal hebben 295 crowdfunders dit zonnedak mogelijk gemaakt. Dit is ondersteund door leerlingen die een collecte hebben gedaan via verschillende activiteiten. Dit zorgde voor directe donaties en investeringen in het zonnedak. Daarbij is de impact van de crowdfunding vergroot door middel van een projectfinanciering van de ASN Bank.

Betrokkenheid van de leerlingen en de groep mensen die een school van nature om zich heen heeft, zorgen voor snellere slagingskans van de crowdfunding. De betrokkenheid van alle partijen toonde dat dit een serieus project was, van gemeente, school, bank tot installateur en zodoende dat men ook snel het project serieus nam. Dat het project via ZonnepanelenDelen loopt zorgt er voor dat men geen tijd kwijt is aan het onderhouden van het pv-project en de investeerders in het project.

Het ZonnepanelenDelen platform laat perfect zien hoe hoog de opbrengst is voor het totale zonne-energieproject via de ZonneDelen app. Daarbij biedt ZonnepanelenDelen de projectbeheerders toegang tot een dashboard waarin live de opbrengst (en performance ratio ten opzichte van de lichtinval) te zien zijn. Dit is natuurlijk ook openbaar te tonen in aula of andere publieke plekken.

Website: www.zonnepanelendelen.nl