Terug

Synergy tussen Zonneschoolpartijen voor Scholen

‘Samen komen we verder!’ Onder dit motto hield Stichting Schooldakrevolutie in het meest duurzame gebouw ter wereld, ’the Edge’, een inspirerende Synergy bijeenkomst voor alle Nederlandse zonnepartijen voor scholen. Met prachtig uitzicht over de Zuidas in Amsterdam van maar liefst de 14e verdieping vertelden alle zonnige initiatieven over hun aanpak, doelstellingen en uitdagingen. Roebyem Anders, oprichtster van Stichting Schooldakrevolutie (SDR), trapte het evenement af met een motiverende talk over de kracht van samenwerken aan een missie waar iedereen wint. Gastheer van de dag: ‘energietransitieman’ Peter Melis, wiens taak het was de besproken onderwerpen en presentaties te weven tot een rode draad.

Brainstorm sessies vulden de tweede helft van de dag. Verschillende onderwerpen van BTW teruggave tot het versnellen van beslistrajecten kwamen aan bod. Onderwijs was ook een terugkerend thema nadat Suzanne Bonarius, SDR programmamanager Educatie, het belang hiervan toelichtte tijdens haar presentatie. ‘Hoe krijgen we duurzame energie in het standaard lessenpakket op basis- en middelbare scholen?’ – een uitdagende vraag en moeilijk te beantwoorden. Wellicht moeten eerst schoolleiders onderwezen worden voordat duurzame energie als vak op scholen kan worden geïntroduceerd. Een alternatief is alle techniek-, scheikunde-, biologie-, aardrijkskunde- en natuurkundeleraren te bewegen duurzame energie als hoofdthema te voeren in al hun lessen. Een mooi voornemen voor 2018.

Kortom, een dag vol kennisdeling, inspiratie en samenwerking. We zijn trots op het resultaat voor de toekomst: meer Synergy tussen alle zonnepartijen voor scholen in Nederland! Fantastisch georganiseerd door event manager Jacqueline Snoeijers-Loeff.