Terug

Zonnepanelen op gymzaaldak OBS De Wissel

Vandaag, donderdag 19 december, was wethouder Jelle Brouwer van de Gemeente Uitgeest op OBS De Wissel aan de Hoop 3 in Uitgeest om 84 nieuwe zonnepanelen in gebruik te nemen.

zonnepanelen-op-de-wissel-5-aw

vlnr: Richard Bertrand (Beter Zon), Robert Smid (Bestuurder ISOB), wethouder Jelle Brouwer, Carola van der Eng (directeur De Wissel), Niels van der Sandt (Schooldak Revolutie), André Kaptein (Installateur) – foto: Anita Webbe

Blij met installatie

De wethouder en Carola van der Eng, directeur van deze ISOB-school, zijn blij met de installatie. “Ook voor scholen is het belangrijk om te laten zien dat we schone energie kunnen opwekken. Het past bij OBS De Wissel om dit te doen, we willen namelijk een mooie wereld achterlaten voor de kinderen die we begeleiden in hun ontwikkeling’. Vorig jaar heeft de Omgevingsdienst IJmond eerst een duurzaamheidscheck gedaan; een paar aanbevelingen zijn op school meteen uitgevoerd om energie te besparen. Samen met gemeente Uitgeest en de Schooldakrevolutie is een dakscan gemaakt. Het dak van OBS De Wissel bleek zeer geschikt voor zonnepanelen. Op de website van Schooldakrevolutie met alle schooldaken van Nederland wordt dit schooldak nu ook groen! OBS De Wissel verdient de installatie binnen zeven jaar terug uit de energiebesparing. Hierna levert het dubbele winst op, want de school is minder geld aan elektra kwijt en wekt de energie bovendien schoon op. In december 2019 zijn de 84 panelen geplaatst, op het gymzaaldak van de school; in de entree hangt een monitor om de opbrengst te tonen. “Beter Zon” uit Alkmaar heeft de hele installatie, binnen en buiten, verzorgd. Behalve voor de school wordt de gymzaal ook gebruikt door verenigingen zoals Just Dance, tafeltennis en judo. Donderdag 19 december om 11.00 uur zette wethouder Jelle Brouwer de zonnepanelen aan en werd de installatie officieel in gebruik genomen.

Dit artikel is overgenomen van Uitgeestonline.nl.