Terug

Schooldakrevolutie voor provincie Noord-Brabant aan de slag

De uitkomsten van de 3e subsidieronde ‘Brabant geeft Energie’ zijn bekend. Maar liefst 9 samenwerkingen ontvangen provinciale subsidie voor hun projecten, waarmee zij de Brabantse energietransitie versnellen.

Schooldakrevolutie

Stichting Schooldakrevolutie gaat de energietransitie versnellen door scholen in Noord-Brabant te verduurzamen. Met hun aanpak ontzorgen zij schoolbesturen en vergroten ze de bewustwording bij schoolbestuur, leraren en leerlingen.

Subsidieregeling Brabant geeft Energie

Met de subsidie ‘Brabant geeft Energie’ levert de provincie een financiële bijdrage aan projecten die de Brabantse energietransitie versnellen. De provincie draagt daarbij maximaal 50% van de kosten van een project, met een maximum bijdrage tot € 125.000. De 3e ronde liep van 1 augustus tot en met 19 september 2019. Innovatief, opschaalbaar en deelbaar, enthousiasmerend voor Brabanders en meerdere partijen actief betrokken. Dat waren de voornaamste eisen waaraan projecten die in aanmerking wilden komen voor de subsidie moesten voldoen.

Meer informatie

De stichting Brabant Geeft Energie.nl bouwt aan een Brabants netwerk dat de energietransitie zichtbaarder maakt en versnelt. Samen met de provincie Noord-Brabant wil de stichting een beweging op gang brengen van Brabanders die aan de slag gaan! Wie hulp wil bij een initiatief, bijeenkomst of challenge kan contact opnemen met Minke van Boekel via minke@brabantgeeftenergie.nl.

Dit artikel is overgenomen van Brabant.nl.