Terug

Willem-Alexanderschool in Bergen (NH) ontvangt Sunnybag

Als één van de eerste scholen nam Johan van den Hurk, directeur van de Willem Alexanderschool in Bergen (NH) de Sunnybag in ontvangst. De Sunnybag is een cadeau van Stichting Schooldakrevolutie voor scholen die zonnepanelen krijgen.

IMG_5947 kopie

Machiel Groot (links) schooldakcoach bij Stichting Schooldakrevolutie overhandigt de Sunnybag aan directeur Johan van den Hurk van de Willem Alexanderschool in Bergen (NH).

De Sunnybag

De Sunnybag is er om te vieren dat scholen stappen met het verduurzamen van het schoolgebouw. In de Sunnybag zit van alles om aan de slag te gaan met communicatie en educatie. Iedere school kan deze tas aanvragen als er zonnepanelen geïnstalleerd worden.

Doorpakken met verduurzaming Willem-Alexanderschool (NH)

Afgelopen zomer is het dak van de Willem-Alexanderschool in Bergen (NH) vol gelegd met zonnepanelen. Inmiddels is er al aardig wat groene energie op het dak van de Willem-Alexanderschool opgewekt. Hiermee kunnen de leerlingen in Bergen  leren op en over duurzame energie. De komst van de zonnepanelen past helemaal bij de Willem-Alexanderschool. Hier is al veel aandacht voor duurzaamheid, mens- en dier-welzijn en een beter klimaat.

Een speciaal onderwijsprogramma over duurzaamheid en hergebruik van grondstoffen sluit perfect aan op de installatie van zonnepanelen. Zo vertelt Johan van den Hurk.

De Willem Alexanderschool valt onder stichting Tabijn. Het is belangrijk dat zowel scholen als de stichting waar zij onder vallen samen optrekken op het gebied van klimaat en energietransitie. Wil Kaandorp is verantwoordelijk voor de huisvesting voor alle scholen: “We onderzoeken momenteel voor alle gebouwen wat mogelijk is qua verduurzaming. De Willem-Alexanderschool kon snel gerealiseerd worden. Samen met Schooldakrevolutie hebben we in maart een voorbeeld investeringsplaatje opgesteld, daarmee kon gemakkelijk een aantal offertes worden opgevraagd in de markt.” Kaandorp is blij dat op het dak van de Willem-Alexanderschool liggen. “Nu gaan we stapsgewijze ook kijken wat we op de andere scholen kunnen gaan doen”.

IMG_5943

Directeur Johan van den Hurk van de Willem-Alexanderschool in Bergen (NH) is blij met de realisatie van de zonnepanelen op het dak van de school.