Terug

Revolutie-update oktober

Niet alleen wij werken aan de schooldakrevolutie. Door heel Nederland zijn er initiatieven van o.a. leerlingen, ouders, docenten en stichtingen om scholen te verduurzamen. Ook zij geven scholen met gerealiseerde zonnepanelen aan ons door. Zo gaan we samen voor een Nederland waarin iedere scholier leert op én over zonnestroom.

Oktober: 42 nieuwe scholen bij ons gemeld. 

Totaal aantal scholen met zonnepanelen: 1896!

In het bijzonder dank aan Judith Siebring van de provincie Overijssel voor het doorgeven van scholen met panelen. 

Wil je ook een school met zonnepanelen doorgeven?

Naar ons contactformulier

Lijstje van de maand

Van alle middelgrote schoolbesturen (10-30 scholen) is dit de top 5 besturen met de meeste scholen waar een substantieel * aantal panelen op het dak liggen:

Schermafbeelding 2020-11-12 om 13.54.38

Installatie van de maand

Op Nieuwe Baarnsche School in Baarn liggen 470 zonnepanelen. Bijna evenveel als op onze dakscan in de Schooldakkaart: 483.

Het ontwerp van de installatie op de dakscan:

pasted image 0-2

Hoe het dak er nu uitziet:

pasted image 0-3

Hoewel er minder oppervlakte gebruikt wordt dan op onze dakscan, liggen er nu bijna evenveel panelen op het dak. Dit komt omdat de panelen op platte dakdelen in oost-west opstelling liggen. Zo passen meer panelen op het dak met minder oppervlakte.   *Substantieel betekent dat ruim de helft van het schooldak belegd is met panelen of dat de panelen die er liggen in het hele stroomverbruik van de school kunnen voorzien.

Heb je een vraag of opmerking?

Naar ons contactformulier