Terug

Vacature Allround Communicatiemedewerker

Ben jij iemand die de zonnepanelen op schooldaken onderwerp van het gesprek weet te krijgen? Stichting Schooldakrevolutie heeft als doelstelling om alle schooldaken te voorzien van zonnepanelen. Het is onze missie om alle kinderen in Nederland te laten leren op én over zonne-energie. We hebben een geweldige functie voor iemand die onze missie van de (school)daken wil schreeuwen.

Wie zijn wij?

Stichting Schooldakrevolutie helpt schoolbesturen met doorpakken in de overstap naar zonnestroom en maakt het proces voor hen behapbaar en lonend. We zijn de niet-commerciële schakel tussen overheid, het maatschappelijk middenveld en commerciële partijen. Alles wat we doen, doen we in verbinding met scholieren, schoolbesturen, ouders, leerkrachten, overheid, gemeenten, belangenorganisaties, politiek, pers en partners. We werken met een klein team van missie-gedreven medewerkers, freelancers en vrijwilligers. We werken landelijk, maar ons kantoor is gevestigd in Amsterdam-Noord.

Waar zijn wij naar op zoek?

We zijn op zoek naar iemand die onze missie volop in de spotlights weet te zetten. De belangrijkste doelstelling van communicatie, is besturen over te halen hun schoolgebouw te verduurzamen. We zoeken iemand die in media-kansen denkt, bovenop de actualiteit zit en daar samen met collega’s proactief op inhaakt. Iemand die deuren durft te openen om onze missie werkelijkheid te maken. Daarnaast vind je het ook leuk om naast communicatie ook de directeur bedrijfsvoering te ondersteunen met de interne organisatie.

Wat ga je doen?

 • Online storytelling via social media en website.
 • Public relations en onderhouden media contacten.
 • Meten van effectiviteit en evaluaties van communicatie-activiteiten (waaronder web- en social media statistieken).
 • Schrijven en verzenden nieuwsbrief.
 • Je verzorgt interne communicatie en bent het eerste aanspreekpunt voor inkomende contactverzoeken via e-mail en telefoon.
 • De kern van je werkzaamheden is gericht op communicatie. Daarnaast ondersteun je de operationeel directeur met een aantal administratieve werkzaamheden. Denk hierbij aan contracten opstellen, rapportages opmaken, bedrijfsuitjes organiseren en CRM bijhouden.

Competenties / vaardigheden

Je hebt veel affiniteit met social media en een duurzaam hart. Je hebt al wat werkervaring, maar voor ons is een goede motivatie net zo belangrijk als de hieronder beschreven competenties.

 • Je hebt schrijftalent en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Je weet alles over social media en hoe deze goed in te zetten en te monitoren
 • Je kan de vertaling maken vanuit onze strategie naar uitvoering en houdt daarbij de grote lijnen in beeld
 • Je hebt kennis van WordPress en Google Analytics
 • Je werkt zelfstandig en kan dit ook aantonen
 • Wij zijn een kleine organisatie en doen veel dingen zelf. Je vindt het ook leuk om ons te helpen met wat taken om de interne organisatie te bestieren.

Wat kunnen we je bieden?

 • De kans om het verschil te maken en de energietransitie te versnellen!
 • Een werkplek in een enthousiaste en gedreven omgeving
 • Een functie voor 24 – 32 uur per week
 • Een salaris tussen de €2250 – €2700 op basis van 40 uur

Denk jij dat je een goede match bent met deze vacature? Solliciteer dan direct door een korte motivatie en cv te mailen naar hr@schooldakrevolutie.nl onder vermelding van ‘allround communicatiemedewerker’. Voor meer informatie over de vacature kun je bellen naar 06 13 63 83 32. We kijken uit naar je sollicitatie!

Wij geloven in de kracht van verschillen en een diverse samenstelling van ons personeel. Als je je nog niet vertegenwoordigd voelt binnen de klimaatbeweging, nodigen we je uit om te solliciteren.