Terug

Schooldakrevolutie zet zich in voor zonnepanelen op Drentse scholen

WhatsApp Image 2021-08-11 at 13.34.19

Zonnepanelen installeren op alle geschikte, maar nog lege schooldaken in Drenthe. Daar gaan gemeenten, provincie Drenthe, en Stichting Schooldakrevolutie zich voor inzetten. Schooldakrevolutie enthousiasmeert, namens de gemeenten en provincie, scholen om over te stappen op zonne-energie en biedt schoolbesturen passende begeleiding. Ruim 100 scholen in Drenthe kunnen meedoen aan dit programma voor begeleiding en ondersteuning.

Een schooldakcoach van Schooldakrevolutie benadert de komende maanden schoolbesturen voor basis- en middelbaar onderwijs in de gemeenten Assen, Coevorden, Hoogeveen, Meppel, Noordenveld, Tynaarlo, De Wolden en Westerveld. De coach brengt de mogelijkheden voor zonnepanelen op schooldaken in kaart, identificeert kansen en lost problemen op die een succesvolle installatie in de weg staan. Schoolbesturen kunnen rekenen op begeleiding en ondersteuning tot en met de aanschaf van een zonne-installatie. Provincie Drenthe draagt de kosten van de begeleiding door Schooldakrevolutie.

Schooldakrevolutie

Landelijk heeft ongeveer 25% van de basis- en middelbare scholen zonnepanelen en in Drenthe 37%. Dat betekent dat Drenthe voorloopt, maar veel van de ruim 200 schooldaken die geschikt zijn voor de installatie van zonnepanelen zijn nog leeg of hebben ruimte voor veel meer zonnepanelen. Met de installatie van zonnepanelen op schooldaken willen de betrokken partijen scholen niet alleen mee laten doen aan de energietransitie, maar ook de educatieve waarde laten zien. Het laat leerlingen zien wat je kunt doen om bij te dragen aan de energietransitie en hoe je klimaatverandering tegen kunt gaan.

De missie van Stichting Schooldakrevolutie is om alle kinderen in Nederland te laten leren over zonne-energie op het eigen schooldak en zonnepanelen realiseren op alle geschikte, maar nog lege schooldaken. In 2020 werden er op 53 scholen in Nederland zonnepanelen geïnstalleerd dankzij hulp en begeleiding van schooldakcoaches.

Kunt u hulp gebruiken of heeft u vragen over het programma? Neem dan contact op met:

Timo Reinink, schooldakcoach, timo.reinink@schooldakrevolutie.nl