Terug

863 zonnepanelen op het dak van RSG ’t Rijks

Tijdens de zomervakantie zijn op het dak van RSG ’t Rijks 863 zonnepanelen geïnstalleerd. Deze panelen wekken samen voldoende elektriciteit op om de hele school van energie te voorzien. Tegelijk met de aanleg van zonnepanelen is ook het dak geïsoleerd. De installatie werd op donderdag 23 september feestelijk in gebruik genomen door leerlingen van de klimaatgroep van ’t Rijks, wethouder Petra Koenders en rector Leon de Rond. RSG ’t Rijks vond financiering voor de zonnepanelen via de Scholen Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Stichting Schooldakrevolutie begeleidde de school naar de realisatie van dit zonneproject.

Foto: Neeltje Kleijn

Leerlingen willen zonnepanelen

RSG ’t Rijks is al vanaf 2018 bezig met het verduurzamen van het schoolgebouw. De monumentale vleugel werd verbouwd, geïsoleerd, er kwam energiezuinige ledverlichting en vloerverwarming. Ook werd de school aangesloten op het warmtenet, maar zonnepanelen lagen nog niet op het dak. In januari 2020 vroegen leerlingen hier aandacht voor via de campagne ‘Hey school, zeg ja!’. Door deze aanmoediging ging de school aan de slag met zonnepanelen en kreeg hierbij hulp van Stichting Schooldakrevolutie.

Fréderique – Leerling ’t Rijks:

“Met zonnepanelen zetten we de school in het zonnetje, mijnheer!”

Leon de Rond – Rector RSG ’t Rijks:

“Met zonnepanelen op het dak, ziet de toekomst er weer zonniger uit voor onze jeugd!”

Zonnepanelen en isolatie via Scholen Energiebespaarlening

De 880 zonnepanelen op het dak van RSG ’t Rijks en de dakisolatie zijn bekostigd via de Scholen Energiebespaarlening. Dit is een speciale lening die verduurzaming van scholen in het basis-, voorgezet- en speciaal onderwijs toegankelijk en betaalbaar maakt. Naast zonnepanelen kunnen scholen via deze lening ook ledverlichting, isolatie en energiemanagement systemen aanschaffen.

Arjo Kousemaker – Controller RSG ’t Rijks:

“Deze financiering past precies in onze strategie om extra geld op een verantwoorde wijze te kunnen lenen. De combinatie van gunstige tarieven zonder onderpand met flexibiliteit qua aflossing bezorgt onze school een zonnige duurzame toekomst!.”

Meer weten over de Scholen Energiebespaarlening?

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze manier van financiering.