Terug

Schone energie van eigen schooldak op de Bos en Duinschool in Bloemendaal

Basisschool Bos en Duin in Bloemendaal nam op maandag 11 december haar nieuwe zonnedak feestelijk in gebruik: gefeliciteerd! De leerlingen vierden dit samen met Toon Mans, bestuursvoorzitter van TWijs, en Niels Van Der Sandt, directeur van Stichting Schooldakrevolutie.

🔌 Annemijn (groep 8) sloot samen met Toon Mans de stekker aan om de 92 nieuwe zonnepanelen symbolisch in gebruik te nemen. Hiermee is geheel voorzien in het eigen energieverbruik van de school.

👩‍🏫 In de klas is gebruikgemaakt van de Zowiezon Toolbox; een pakket waarin speciaal ontwikkeld lesmateriaal zit over duurzame energie. De leerlingen zijn enthousiast.

⚡ Het zonnedak is gerealiseerd met hulp van Zowiezon, ons samenwerkingsverband Eneco, en onder begeleiding van schooldakcoach Gijs Van de Laar.

Directeur Jacobine Kastelein:

“Als school hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Met de installatie van zonnepanelen zetten we een belangrijke stap in de richting van een groenere en duurzamere toekomst. Deze zonnepanelen zullen niet alleen helpen bij het verminderen van onze ecologische voetafdruk, maar ook dienen als een mooi voorbeeld voor de kinderen over het belang van duurzaamheid.”

Ook aan de slag met zonnepanelen op jouw school? Neem contact met ons op!