Kernteam

Slide Over ons

Kernteam

Niels van der Sandt
Algemeen directeur & Schooldakcoach

“Stichting Schooldakrevolutie acteert in een uniek omgevingsveld waar substantieel impact gemaakt wordt middels het reduceren van onze C02 uitstoot en door het actief bijdragen aan het duurzame bewustzijn van toekomstige generaties. Kortom echt mijn omgeving om in te werken.”

Judith Veraart
Directeur operations & PROJECTCOÖRDINATOR

“De jeugd heeft de toekomst! En ik wil er aan bijdragen dat dit ook een schone, gezonde en duurzame toekomst is. Omdat onze revolutie plaatsvindt op schooldaken is het voor elk kind in Nederland - ongeacht waar je woont of hoe je heet - mogelijk om op en over duurzame energie te leren. Deze combinatie van inclusieve benadering en concrete bijdrage aan de energietransitie maakt voor mij werken voor de Schooldakrevolutie uniek."

Piet van Lingen
projectleider schooldakkaart

Zo’n 25 jaar actief geweest als adviseur, onderzoeker en projectleider voor duurzame arbeid en ergonomie, met een duurzaam klimaat als hobby. Nu andersom.

“Ik ben actief bij de Schooldakrevolutie omdat ik het heel belangrijk vind dat we met ons allen zo snel mogelijk overstappen op duurzame energie, zodat we de aarde voor mensen en andere wezens leefbaar houden. Daar kan de stichting een zinvolle bijdrage aan leveren.”

Cilian Terwindt
REGIO-COACH MANAGER

Ruime ervaring in stedelijke ontwikkeling met extra aandacht voor maatschappelijke voorzieningen, passie voor onderwijs en coaching, betrokken vanuit stichting Urgenda.

“Scholen hebben een bindende kracht in elke buurt. Via hen kunnen we aan alle generaties het voorbeeld geven, hoe we Nederland duurzaam maken.”

Hans Schut
Communicatieadviseur

“Schooldakrevolutie is een pakkend voorbeeld van hoe verduurzaming mensen bij elkaar brengt en activeert. We hoeven jongeren niet te vertellen dat verduurzaming belangrijk is, we moeten onze toekomstige generatie helpen met de juiste middelen. Schooldakrevolutie faciliteert die revolutie, daar werk ik graag aan mee.”

Ella Buskin
Stagiair

“De gevolgen van klimaatverandering zien we nu steeds meer en vaker terug. Om deze gevolgen te beperken moeten we onder andere zorgen voor een duurzame energietransitie. Zonnepanelen zijn een belangrijke eerste stap en veel schooldaken zijn groot en hebben veel ruimte. Kortom een prachtige kans om Nederland te verduurzamen en iedereen profiteert ervan. Ik werk hier graag aan mee.”

Gijs van de Laar
schooldakcoach

“Samen een relevante bijdrage leveren aan een beter klimaat. Daarin kruist mijn persoonlijke motivatie die van de scholen en besturen die ik dagelijks ondersteun. Een dankbare taak want duurzaam onderwijs vormt onze kinderen, onze toekomst..."

Machiel Groot
schooldakcoach noord-holland

“Ik geloof in een mooiere wereld, een ander soort samenleving die met technologie duurzamer wordt. Zonnepanelen zijn een belangrijke eerste stap. Scholen zijn de perfecte plek om deze boodschap uit te stralen. Hoe meer kinderen duurzaam denken, hoe meer de wereld zo zal worden. Kinderen leren niet alleen van wat je zegt, maar vooral van wat je ze laat zien, door het te doen."

Tjalling Bal
schooldakcoach

“Vaart maken met de energietransitie en verduurzaming! De beste plek om daar mee te beginnen is volgens mij bij duurzaam bewustzijn en de gebruikers van morgen. Mijn ervaring in techniek en het uitdragen van duurzaam bewustzijn komt samen in mijn rol als schooldakcoach bij Stichting Schooldakrevolutie."

Anne Slabbekoorn
projectcoördinator

“De negatieve impact van klimaatverandering kan nog beperkt worden, maar dan moeten er nu iets gedaan worden. Tijd voor actie! Daarnaast is het van groot belang duurzaamheid te waarborgen in het gedachtegoed van een jonge generatie. Stichting Schooldakrevolutie kan alle kinderen in aanraking laten komen met het thema schone energie en daar zet ik mij graag voor in.”

Regio-ambassadeurs

Peter van Tilburg
ZEELAND & NOORD-BRABANT | ZEELAND, WEST WEST-BRABANT

Alle gemeenten in de provincie Zeeland

Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert

Gé de Jong
NOORD-BRABANT | METROPOOLREGIO EINDHOVEn

Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen c.a, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre

Jeanette Vonk
ZUID-HOLLAND | REGIO HAAGLANDEN

Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland, Zoetermeer

Jan de Keizer
ZUID-HOLLAND & UTRECHT | REGIO DRECHTSTEDEN, ALBLASSERWAARD & MIDDEN-HOLLAND ZUID | GOEREE-OVERFLAKKEE, VOORNE-PUTTEN, HOEKSCHE WAARD | VIJFHEERENLANDEN

Alblasserdam, Barendrecht, Brielle, Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Nissewaard, Molenlanden, Papendrecht, Ridderkerk, Sliedrecht, Westvoorne, Zwijndrecht

Vijfheerenlanden

Daan Wolfert
UTRECHT | STICHTSE VECHT, zeist EN OMGEVING

Bunnik, De Bilt, Ronde Venen, Stichtse Vecht, Wijk bij Duurstede en Zeist

Eric Nohlmans
UTRECHT | AMERSFOORT EN OMGEVING, UTRECHTSE HEUVELRUG

Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest,  Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg

André van Oort
UTRECHT | UTRECHT, Nieuwegein en omgeving

Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Utrecht en Woerden

Cilian Terwindt
flevoland & noord-holland | flevoland, regio amsterdam

Alle gemeenten in de provincie Flevoland

Amsterdam en Weesp

Gijs van de Laar
Noord-holland | regio gooi & vechtstreek

Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Wijdemeren

Frits Westerkamp
NOORD-HOLLAND | noord-holland noord

Alkmaar, Bergen (NH), Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heiloo, Heerhugowaard,  Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec, Uitgeest

Machiel Groot
NOORD-HOLLAND | REGIO KENNEMERLAND, IJMOND & ZAANDSTAD

Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Zaanstad, Zandvoort, Velsen

Ruud Wubbolts
FRIESLAND | ZUID-OOST Fryslân

Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, Weststellingwerf

Timo Reinink
FRIESLAND | NOORD & west Fryslân

Achtkarspelen, Dantumadiel, De Fryske Marren, Harlingen, Leeuwarden, Noardeast-Fryslân, Súdwest-Fryslân, Tytsjerksteradiel, Waadhoeke

Gerard Beltman
GELDERLAND | REGIO ARNHEM

Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Zevenaar

Wil Meertens
GELDERLAND | REGIO NIJMEGEN

Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Nijmegen, Wijchen

Marlies Gommers
GELDERLAND | apeldoorn, zutphen en omgeving

Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen

Pier Vellinga
GELDERLAND | RIVIERENLAND NOORD

Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, West-Betuwe

Bestuur

Bernard Fortuyn
VOORZITTER

Kwartiermaker voor de krachtenbundeling tussen ECN Duurzaam en TNO Energy, Oud lid Raad van Bestuur van Siemens Nederland.

“De Energie Transitie is in onze samenleving een keiharde noodzaak voor een goede toekomst van de aanstormende generaties. De mentaliteitsverandering die hiervoor nodig is begint bij de schooljeugd. De Schooldak Revolutie levert hieraan een belangrijke bijdrage en verdient daarmee een brede ondersteuning.”

Suze Gehem
PENNINGMEESTER

Oprichter en directrice De Groene Grachten, een missie-gedreven bedrijf dat historische panden, van kerk tot museum, verduurzaamt.

“Het grootste braakliggende terrein in de stad is het dak. Hoog tijd om vierkante kilometers te maken, te beginnen met alle scholen in Nederland. De Schooldakrevolutie brengt duurzaamheid heel dichtbij de leerlingen. Zij krijgen een deel van hun stroom 100% duurzaam opgewekt. Samen met een lespakket is dit de start van écht gezonde scholen. Hoe eerder de beslissers van morgen - en hun ouders - in staat zijn om duurzame beslissingen te nemen, hoe beter!”

Robert Kleiburg
Bestuurder

Meer dan 20 jaar ervaring in klimaatbeleid en duurzame energie, nu duurzaam ondernemer.

"De transitie naar een duurzame energiehuishouding is één van de grootste uitdagingen van nu. Het is belangrijk dat de jeugd in aanraking komt met concrete oplossingen om de energietransitie te realiseren. Door zonnestroom technologie toe te passen op scholen gaan leerlingen dit zien als de normaalste zaak van de wereld en steken ze hopelijk ook anderen aan met hun enthousiasme!"

Hans van Dijk
BESTUURDER

Hans van Dijk, ambtelijk secretaris raad van bestuur vereniging Ons Middelbaar Onderwijs en directeur OMO bureau.

“Voor al onze scholen streven we naar verduurzaming van de onderwijsgebouwen. Naast de toepassing van veel andere energiebesparende maatregelen investeren we in zonnepanelen. De zonnepanelen worden ook betrokken in het onderwijs. Er wordt lesmateriaal over gemaakt. Leerlingen leren zo in de praktijk hoe je zonne-energie opwekt op een veilige manier en hoe gelijkstroom naar wisselstroom wordt omgezet. Én ze leren ook over het belang van duurzame energie voor mens en milieu."