Terug

Schooldakrevolutie: ‘Einde salderingsregeling zou terugverdientijd voor scholen verdubbelen’

Op 20 april 2016 heeft Solar Magazine bericht over een onderzoek dat is verricht voor de Schooldakrevolutie.

Mocht het kabinet beslissen de salderingsregeling af te schaffen, dan zou dit de terugverdientijd van zonnepanelen voor kleine scholen verdubbelen. Dat blijkt uit recent onderzoek van Hellemans Consultancy.

Het onderzoek is gebaseerd op representatieve gegevens voor 6.000 scholen, waarvan 85 procent potentieel gebruik zou kunnen maken van de salderingsregeling. Het onderzoek werd in opdracht van Sungevity uitgevoerd.

Volgens Sungevity worden scholen in de praktijk nog vaak afgeschrikt door rompslomp en financiële barrières. Juist om die drempel weg te halen werd de Schooldakrevolutie bedacht: een voorgefinancierde oplossing om over te stappen op zonnestroom. Het doel van de Schooldakrevolutie is voor 2020 zonnepanelen op de helft van alle geschikte schooldaken.