Terug

De Schooldakrevolutie op BNR Duurzaam over het behoud van salderen voor scholen

Op 25 april 2016 was Roebyem Anders, samen met onze partnergemeente Haarlemmermeer, te gast bij BNR Duurzaam. Daar bepleitte zij voor de instandhouding van salderen voor scholen. Luister het fragment terug op de website van BNR en lees ook de aankondiging op site.

Wie zonnepanelen heeft kan de uitgaande zonnestroom tegen de inkomende stroom wegstrepen en daardoor zijn panelen snel terug te verdienen. Maar deze salderingsregeling staat op de helling. De mensen van de schooldakrevolutie willen dat scholen hoe dan ook gevrijwaard blijven van het schrappen van deze regeling.

Roebyem Anders van zonnepanelenleverancier Sungevity en John Nederstigt, wethouder in de gemeente Haarlemmermeer zijn allebei betrokken bij deze schooldakrevolutie. In de studio vertellen ze waarom juist scholen door de salderingsregeling gesteund moeten blijven.