Terug

Belgische minister Crevits wil meer zonnepanelen op schooldaken

Niet alleen in Nederland is een schooldakrevolutie gaande, ook bij onze zuiderburen is deze revolutie op gang aan het komen. De onderwijsminister stelt een gunstige lening ter beschikbaar om scholen te verduurzamen.

Crevits wil meer zonnepanelen op schooldaken

Onderwijsminister Hilde Crevits wil meer zonnepanelen zien op de daken van de Vlaamse scholen. Dat antwoordde ze vandaag in het Vlaams parlement op een vraag van Jos De Meyer (CD&V).Slechts 14% van de scholen in Vlaanderen wekt op dit moment zelf energie op, meestal via zonnepanelen. “Met een patrimonium van 16,6 miljoen vierkante meter oppervlakte liggen er duidelijk nog kansen voor het grijpen”, aldus Crevits.De minister wil dat de scholen een actieve rol gaan spelen in het Zonneplan dat collega Tommelein enkele weken geleden voorstelde. Daarin is onder meer opgenomen dat voor energiebesparende maatregelen kan worden geleend aan 1% op een termijn van tien jaar. “Dat biedt interessante opportuniteiten voor de vele scholen van het vrij gesubsidieerd onderwijs”, vindt Crevits.

Tegen de volgende Vlaamse Klimaattop, begin december, wil ze concrete voorstellen kunnen doen. Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) mag nadenken over een mogelijke financiële ondersteuning. In aanloop naar de Klimaattop komen er ook nog twee rondetafels waar het onderwijsveld zelf voorstellen kan doen.

Bron: HLN.be