Terug

Rotterdamse Schooldakrevolutie

De Rotterdamse Schooldakrevolutie en andere energiebesparende plannen aangekondigd in de Metro Holland Special

Rotterdam investeert fors in energiebesparende gebouwen. Van extreem zuinige kantoorkolossen tot LED-verlichting voor sportclubs en van duurzame zwembaden tot zonne-energie opwekkende scholen. De missie: iedereen energiezuinig.

Schooldaken aangesloten op zonnestroom Rotterdam wil in 2025 maar liefst tachtig scholen aan de zonnestroom krijgen. Samen met de besturen van BOOR en RVKO werkt de stad momenteel een plan uit voor zonnepanelen op de daken van al die scholen. De naam van dit ambitieuze project: ‘de schooldakrevolutie’. Het initiatief biedt gemeenten en scholen een routeplanner en een optie om kosteloos en zorgeloos zonnepanelen te installeren. Bijvoorbeeld door de weg te wijzen naar een laagdrempelige financieringsconstructie.

Gepubliceerd op 03.10.2016

metro-special-rotterdam-schooldaken03-10-16

Zie ook de Groende Courant.