Terug

Schooldakrevolutie wint European Solar Prize 2020!

Schermafbeelding 2020-12-03 om 10.21.24

Op woensdag 2 december reikte EUROSOLAR de jaarlijkse European Solar Prize uit. Negen initiatieven wonnen een prijs voor hun inspanningen om de energietransitie vooruit te helpen. Schooldakrevolutie won in de categorie ‘educational and vocational training’. Algemeen directeur Niels van der Sandt nam namens het hele team de prijs in ontvangst.

Door corona vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via een livestream. Deze ongewone omstandigheden hebben geen effect gehad op ons enthousiasme om deze prijs in ontvangst te nemen. Algemeen directeur Niels van der Sandt heeft de Solar Prize Cup trots laten zien voor de camera. Prof. Peter Droege, EUROSOLAR voorzitter en juryvoorzitter voor de European Solar Prize noemde de ambitie van Schooldakrevolutie buitengewoon. Daarna feliciteerde hij ons met de volgende woorden: “We applaude you collectively from across Europe and the world for having done such a wonderful initiative.” Wat een fantastische erkenning voor ons werk!

Een prijs voor koplopers in de energietransitie

Prof. Peter Droege noemde alle prijswinnaars  voorbeelden van een transformerend Europees energiesysteem: “Today’s winners demonstrate how the world can become fully renewable (…). In view of the manifest fossil climate threat, all central energy systems, including those based on nuclear resources, must be dismantled and replaced now, in a mobilization of all regenerative resources for a decentralized and renewable supply. For all those who still nurture hope of preserving life on earth, there is no alternative to end the burning of all fossil resources immediately -coal, natural gas and oil. EUROSOLAR’s European Solar Prize winners show how to do it”.

Over de European Solar Prize

De European Solar Prize wordt sinds 1994 jaarlijks uitgereikt aan gemeenschappen, bedrijven, organisaties en individuen die zichzelf op bijzondere manieren inzetten voor de energietransitie. Deze onderscheiding erkent de toewijding en inventiviteit van regionale initiatieven. Ook stimuleert deze prijs de energierevolutie in Europa.