Terug

Het 50ste zonnedak met Zowiezon: feest!

Het 50ste zonnedak met Zowiezon is een feit en dat hebben we samen goed gevierd. Op uitnodiging van directeur Lyanne Telussa stond Samenwerkingsschool (SWS) de Stroming in Middelburg helemaal in het teken van zonne-energie:

šŸŒ» Feestdans door de kleuterklassen
āš” Energieles voor de bovenbouw door energie expert Ewald Gobind
šŸ’” Vraaggesprek met de genodigden Henk Zielstra (voorzitter College van Bestuur Archipel Scholen), Brigitte Vos (Head of Marketing & Communication Enceco) en Niels van der Sandt (directeur Stichting Schooldakrevolutie)
šŸ˜Ž En natuurlijk de feestelijke ingebruikname van de zonnepanelen!

Stichting Archipel Scholen wil zo veel mogelijk schoolgebouwen verduurzamen. In het voorjaar van 2023 zijn naast de Stroming, ook Het Talent en De Sprong met behulp van Zowiezon voorzien van zonnepanelen. Hiermee wordt vrijwel het hele eigen verbruik afgedekt, zo draaien bijvoorbeeld alle digiborden op duurzame energie.

100 scholen kosteloos extra hulp en deskundigheid

Zowiezon is ons samenwerkingsverband met Eneco waarbij scholen kosteloos gebruikmaken van projectrealisatie. Voor elke van deze scholen is ook begeleiding bij communicatie en educatie beschikbaar, zodat er zonne-energie op Ć©n in de school is. Het zonnedak van SWS De Stroming is een mooie mijlpaal: hiermee is de helft van het totale geplande aantal scholen bereikt. Op naar de volgende 50 zonnige scholen!