Terug

Zeeuwse scholen besparen met zonne-energie

Stichting Obase, een Zeeuws schoolbestuur, heeft begin dit jaar twee van haar scholen voorzien van in totaal 274 zonnepanelen. De Theo Thijssenschool (onderdeel van de brede school Noorderpolder) en de Daltonschool Binnen de Veste in Zierikzee wekken nu met hun zonnedaken zelf op een duurzame manier elektriciteit op.

Naast het verduurzamen van schoolgebouwen, zijn zonnepanelen al snel een kostenbesparende maatregel. Echter, de investering in een flink aantal zonnepanelen, kan een struikelblok zijn. Vandaar dat de Scholen Energiebespaarlening in die gevallen uitkomst biedt om toch deze stap te zetten. Zo ook voor Stichting Obase.

Frederik Nijmeijer, directeur Brede School Noorderpolder:

“We willen altijd denken in kansen en deze lening gaf ons net het laatste zetje om de stap te nemen.”

Bouwsteen voor verduurzaming schoolgebouw

De Scholen Energiebespaarlening is een belangrijke bouwsteen voor het verduurzamen van schoolgebouwen. Deze gunstige financiering is in te zetten voor zowel energiebesparende maatregelen als voor de aanschaf van zonnepanelen. Daarmee profiteer je direct van lagere energiekosten, voorzie je een school van een prettig binnenklimaat én draag je bij aan het opwekken van duurzame energie.

Durf door te pakken dankzij gunstige financiering

Schoolbesturen zonder of met beperkte eigen financiële middelen kunnen dankzij de Scholen Energiebespaarlening eenvoudig investeren in een duurzaam pand en zonnestroom van eigen dak. Hiermee is doorpakken naar duurzame scholen breed toegankelijk gemaakt.

Toegankelijke financiering voor versnelde verduurzaming

De Scholen Energiebespaarlening is bedoeld om het verduurzamingsproces van schoolgebouwen te versnellen. Deze lening is landelijk beschikbaar tegen een aantrekkelijke rente voor alle scholen met een BRIN nummer. Al vanaf € 15.000 is het mogelijk om deze lening af te sluiten en toepasbaar voor verschillende maatregelen, zoals isolatie en zonnedaken. De looptijd van de lening is 15 jaar en 20% vergoedingsvrij versneld aflossen is mogelijk. Bovendien zijn er geen afsluitkosten of notariskosten.

Pak nu door met de Scholen Energiebespaarlening

Aan de slag met de verduurzaming van uw schoolgebouw en is het enige wat u nog tegenhoudt de financiering? Meerdere scholen gingen u voor en maakten gebruik van deze gunstige financiering.

N.B. Eerst nog op zoek naar de mogelijkheden tot verduurzaming? Neem dan contact op via contact@schooldakrevolutie. Onze schooldakcoaches helpen u graag op weg.