Terug

150 zonnepanelen op Het Veldhuis in Cothen

Op de valreep voor de start van de zomervakantie werd bij Het Veldhuis in Cothen de ingebruikname van 150 zonnepanelen gevierd. Gefeliciteerd Stichting Openbaar Onderwijs Wijk bij Duurstede en Partou kinderopvang met deze gezamenlijke investering!

Groepfoto Toermalijn
Bron: Wijk Nieuws

Scholen op Koers naar 2030

Vanuit het programma Scholen op Koers naar 2030 werkt Stichting Openbaar Onderwijs nauw samen met de provincie Utrecht. De zonnepanelen op het dak van het Veldhuis zijn een stap vooruit in de gezamenlijke en planmatige aanpak van de gehele verduurzamingsopgave.

Stichting Openbaar Onderwijs Wijk bij Duurstede:

„We streven voor al onze scholen naar een gezond binnenklimaat, een laag energieverbruik en nog belangrijker, gebouwen ondersteunend aan het onderwijs dat gegeven wordt binnen de school, past bij het aantal leerlingen, toegankelijk is en toekomstbestendig. Nu maken we een mooie stap met het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het Veldhuis voor de kinderen van Partou en de Toermalijn.”

Zowiezon

Schooldakcoach Gijs van de Laar begeleidde de realisatie vanuit Zowiezon, het samenwerkingsverband tussen Eneco en Schooldakrevolutie. Ook werd gebruik gemaakt van de Zowiezon toolbox tijdens de lessen over duurzaamheid op OBS De Toermalijn. Een display met de gegevens over de eigen, schone energie-opwek wordt gebruikt bij het rekenonderwijs. Als afsluiting van het zonnepanelen-project, liet een aantal leerlingen van de Toermalijn trots de zelfgemaakte mini zonnepanelen zien.

Samen vooruit met de energietransitie

Bestuurder Marion Idema-Weijman over de positieve impact die samen gemaakt wordt:

„De route naar een duurzame school zien wij als de kans om onze kinderen en de omgeving van onze school enthousiast te maken. Zo nemen we als school iedereen mee in de energietransitie. Dat doen we met de tools van Zowiezon die duurzaamheid tot leven brengen. Want de stappen van onze scholen zijn goed, maar kunnen veel meer in beweging brengen.”

Ook aan de slag met jouw school?

Neem contact op met onze schooldakcoaches. We gaan graag samen aan de slag!