Terug

Workshopportaal vernieuwd!

Het workshopportaal voor leerkrachten op basisscholen is vernieuwd! De installatie van zonnepanelen op school vormt een mooi aanknopingspunt om te leren over zonne-energie en andere technieken om duurzame energie op te wekken. Dit workshopportaal is voor leraren om leerlingen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met deze thema’s. Met feedback van gebruikers en mensen uit het onderwijs is de inhoudt volledig op de schop gegaan en hebben we het aanbod vergroot en meer variatie toegevoegd.

Workshops, korte lessen, video’s en experimenten

Je vindt als leerkracht boeiend materiaal dat in het teken staat van zonne-energie, de energietransitie en klimaatverandering. Heb je wel eens gekookt op zonne-energie of het broeikaseffect nagebouwd? Ga met je leerlingen aan de slag met toegankelijke workshops, korte lessen, video’s en experimenten voor alle groepen van verschillende aanbieders. Als je meer wil dan een korte les, kijk dan eens naar de boekentips en informatie over technische sets en gastdocenten. Kortom, een bomvol aanbod!

Workshop materiaal past bij verschillende kerndoelen en W&T-onderwijs

Als leraar vind je het misschien lastig om in een overvol curriculum dit onderwerp een plekje te geven. Toch laat ook dit curriculum ruimte om aandacht te besteden aan energie van hernieuwbare bronnen en klimaatverandering. Het lesmateriaal op het workshopportaal past bij verschillende kerndoelen van het leergebied ‘orientatie op jezelf en de wereld’ en bij W&T-onderwijs (wetenschap en technologie).

Continu nieuw aanbod

We hopen dat het portaal jou als leerkracht helpt om leerlingen te laten leren over zonne-energie. We zijn altijd op zoek naar nieuw materiaal en vernieuwen het aanbod continu dus kom vooral vaker gebruikmaken van het veelal gratis materiaal!

Zie je iets wat beter kan of heb je een leuke tip? We horen het graag.

Naar het workshopportaal

Heb je een vraag over het workshopportaal of wil je extra informatie?

Naar ons contactformulier