Terug

Webinar ‘Succesvolle samenwerking tussen gemeenten en schoolbesturen’

Presentatie Marion Breg  – Projectmanager scholen op koers kenniscentrum Ruimte-ok

Presentatie Wilco Meenhorst en Ilse Staal – programma manager onderwijshuisvesting & Junior Adviseur Onderwijshuisvesting Gemeente Utrecht

Nico ten Bokkel – Beleidsmedewerker Duurzaamheid Gemeente Zutphen

Vragen en antwoorden

Resultaten Mentimeter waarin zowel gemeenten als schoolbesturen antwoord geven op de vraag: “Waar zou u het beste mee geholpen zijn om succesvol te kunnen samenwerken met schoolbesturen in uw regio/ de gemeente waar uw scholen staan?”

WALHALLAb, de bijzondere jongerenwerkorganisatie die helpt om Zupthense scholen te verduurzamen. Lees hier ook een artikel over hun onorthodoxe aanpak.

Naast Utrecht en Zupthen zijn er nog meer gemeenten op innovatieve manieren scholen ondersteunen en motiveren om  te verduurzamen. Lees hier hoe dat wordt aangepakt in de gemeente Apeldoorn en de gemeente Amsterdam.

Stappenplan/ Spoorboekje Scholen op Koers naar 2030

Hoe staat het met uw IHP? Vraag een IHP-koerscheck aan!

Bekijk hier de december editie van het blad Schoolfacilities met als thema verduurzaming van onderwijsvastgoed. Hierin worden verschillende eigendomsconstructies van scholen en IKC’s besproken. Ook worden 11 IHP’s onder de loep genomen waar een hoop van valt te leren.

Nieuwbouw of renovatie van een school kan ook bijdragen aan het verduurzamen van bedrijfsvoering van de school en de gebouwde omgeving. Op initiatief van het ministerie van BZK is de Buyer Groep circulaire scholen gestart. Deze groep is interessant voor schoolbesturen en gemeenten die op een duurzame manier aan de slag willen met renovatie en nieuwbouw.