Terug

Zowiezon feliciteert alle 100 scholen

Hoera! Het honderdste zonnedak met hulp van Zowiezon is een feit. Op vrijdag 5 juli vierden we feest met Zowiezon op basisschool Lombardia in Rotterdam. Met de realisatie van hun zonnedak is een mooie mijlpaal bereikt: de 100ste school met een Zowiezon zonnedak.

Zorgeloos zon op én in school

In totaal zijn 10.200 zonnepanelen gerealiseerd op 100 scholen in 8 provincies en 45 gemeenten. Samen met Eneco hebben we ons ingezet voor ‘zorgeloze zon op én in school’. Door het aanbieden van kosteloze ondersteuning bij het realiseren van het zonnedak, voorlichting en educatie met de Zowiezon toolbox. Nu we deze samenwerking succesvol afronden, maken we de balans op.

Niels van der Sandt, directeur Schooldakrevolutie vertelt: ‘In 3 jaar tijd heeft Zowiezon de energietransitie met 100 schooldaken een extra impuls gegeven. Ruim 29.000 leerlingen leren op schone energie van eigen schooldak. Dit schooljaar en in de toekomst. Een prachtig, duurzaam resultaat. Hartelijk dank aan Eneco voor deze samenwerking en felicitaties voor alle deelnemende scholen.

😎 Zowiezon feliciteert alle 100 scholen! Laat de zon nu maar schijnen.

Over Zowiezon

De missie van Eneco is duurzame energie van iedereen. Stichting Schooldakrevolutie biedt al jaren kosteloos en onafhankelijk advies en begeleiding aan schoolbesturen in Nederland. In Zowiezon werken Eneco en Schooldakrevolutie sinds maart 2021 samen om scholen in het primair en voortgezet onderwijs te ontzorgen bij het verduurzamen. In totaal staat voor zo’n 105 scholen kosteloze project-realisatie gepland. Voor elke van deze scholen is bovendien begeleiding bij communicatie en educatie beschikbaar, zodat er zonne-energie op én in de school is.